Oxygen OS'un Yeni Özellikleri, Bir OnePlus Hayranı Tarafından Tasarlandı

28
10
1
0
0
Kullanıcılarının arayüz üzerinde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini düşünen OnePlus, kullanıcıların Oxygen OS'a eklenebilecek bir özellik tasarlamalarını ve şirkete sunabilmesini mümkün kıldı.

Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus, geçtiğimiz ay şirketin Android işletim sistemi üzerine inşa ettiği kendi arayüzü olan Oxygen OS için bir yarışma başlatmıştı. PMChallenge adlı yarışma boyunca OnePlus hayranları, Oxygen OS için yeni bir özellik tasarladılar. Yarışma boyunca 200’ün üzerinde geçerli özellik sunulurken, kazanan isim OnePlus forumlarında Its.Leandroo olarak bilinen Léandro Tijink oldu.

Tijink, OnePlus’ın akıllı telefon deneyimini iyileştirmek için Oxygen OS üzerinde daha basit ve kullanışlı bir arayüz sundu. Tijink tarafından sunulan tasarım teknoloji meraklısı gençler için muhteşem bir deneyim sunarken, standart bir kullanıcı için ise basit bir arayüz vadediyor. Telefonuyla daha fazla ‘bütünleşmek’ isteyen kullanıcılar için ise çeşitli temalar, özelleştirmeler ve kişiselleştirmeler bulunuyor.

Tijink, tasarımda tutarlılığa büyük önem veriyor. Renkler, çizgiler ve metinler daima belli bir düzen içinde karşımıza çıkıyor. ‘Bu imgeler daima mavi olacak. Bunlar kırmızı, bunlar ise beyaz’ gibi tutarlı tasarım detayları, hem kullanıcı deneyimini daha üst seviyeye taşıyor, hem de sistem genelinde bir karanlık mod oluşturulmasını daha kolay hale getiriyor. OnePlus, Tijink’in fikirleri üzerinde en kısa sürede çalışmaya başlayacaklarını dile getirdi. Oxygen OS’un Tijink tarafından geliştirilmiş halini muhtemelen ilk kez OnePlus 7’de göreceğiz.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/oneplus-7-oxygenos-feature-changes-improvements-pmchallenge-winner-2006270
28
10
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
28
10
1
0
0