DOOV’un Yeni Telefonunun Parmak İzi Okuyucusu, Garip Bir Konuma Yerleştirildi

27
6
4
4
0
Çinli akıllı telefon üreticisi DOOV, 20200519 model numaralı yeni telefonunda parmak izi okuyucusunu sol üst kısımdaki kameraların hemen altına yerleştirdi. Ayrıca telefonun Android 7.1.1 Nougat işletim sistemiyle gelmesi de şaşkınlık yarattı.

Son yıllarda çıkan pek çok akıllı telefonun vazgeçilmez donanımlarından olan parmak izi okuyucuları, genelde ekranın altına veya arka tarafta orta kısma yerleştiriliyor. Parmak izi okuyucuya en hızlı ulaşmak için yapılan bu tasarımlar, günümüze kadar artık bir standart haline gelmeye başladı. 

Çinli bir telefon üreticisi olan DOOV ise TENAA’da ortaya çıkan 20200519 model numaralı bir telefonunda parmak izini pek de alışık olmadığımız bir konuma yerleştirdi. Kamera kurulumunu sol üst köşeye 3 kamera ve bir flaş şeklinde yerleştiren DOOV, bu kameraların hemen altına parmak izi okuyucuyu eklemiş. Sol üst köşedeki dikdörtgen bir çerçevenin içine yerleştirilmiş kare bir parmak izi okuyucusu, her ne kadar tasarımda farklılık yaratsa da kullanış açısından nasıl olur büyük bir merak konusu. 

Parmak izine ulaşmak zor olabilir

DOOV’un bu tasarımı, büyük ele sahip kişiler için çok da büyük bir sorun çıkarmayacaktır, ancak özellikle elleri küçük olan kullanıcıların parmak izine ulaşmakta zorluk çekeceği düşünülüyor. Üstelik DOOV 20200519 model numaralı cihazın; 7,12 inçlik bir ekranı ve 179 x 87,3 x 9,6 milimetre boyutunda devasa bir yapıya sahip olması da parmak izine ulaşmayı çok daha zor bir hale getiriyor. 

Bunun dışında kullanıcılar parmak izine dokunmak isterken yanlışlıkla kameralara da dokunabilir ve sensörlerin üzerinde parmak izinin oluşmasına neden olabilirler.

DOOV 20200519’un özellikleri

Telefonun arka tarafındaki kamera ve parmak izi kurulumunu bir kenarı bırakırsak bazı sağlam donanım parçalarıyla geldiğini görebiliyoruz. 1080 X 2244 Full HD+ çözünürlüğe sahip 7,12 inçlik ekrana sahip telefonda 8 GB’a kadar RAM ve 256 GB genişletilebilir depolama alanı bulunuyor. Tasarımlar telefonun arkasında 3 tane kamera gösteriyor olsa da TENAA listesinde iki kamera kurulumu yer alıyor. Bunların da 16 MP + 2 MP veya 21 MP + 2 MP olacağı açıklandı. 

Telefonun listelenen özellikleri arasında bir başka garip detay ise cihazda Android 7.1.1 Nougat’ın bulunması oldu. 6000 mAh’lik bataryaya sahip telefonun son derece garip tercihlerle geleceği kesin. 

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/07/26/this-phone-has-its-fingeprint-scanner-in-an-unusual-position/
27
6
4
4
0
Emoji İle Tepki Ver
27
6
4
4
0