PewDiePie'ın Kaka Temalı Oyunu, Apple'dan Onay Alamadı

52
7
4
3
2
Geçtiğimiz günlerde yeni mobil oyunu Poopdie'yi piyasaya süren dünyaca ünlü YouTuber PewDiePie, kaka temalı oyununun Apple tarafından iğrenç olduğu gerekçesiyle yasaklandığını iddia etti. Poopdie, şu an için yalnızca Android platformunda yer alıyor.

Dünyanın en çok aboneye sahip YouTuber’ı olan PewDiePie ya da gerçek ismiyle Felix Kjellberg, 100 milyonu geçkin abonesine çektiği yeni videosunda ortaya oldukça çarpıcı bir iddia attı. YouTube fenomeni, yakın zaman önce Poopdieadlı yeni mobil oyununu kullanıcıların beğenisine sunmuştu; ancak oyun şu an için yalnızca Android platformunda yer alıyor. PewDiePie’ya göre bunun nedeni, Apple’ın iğrenç olduğu için oyunu yasaklaması.

“Oyunu sunduğumuzda, Apple bunun ne sebeple olursa olsun çok pis olduğunu düşündü. Hepsi karikatürümsü ama görünüşe göre bu oyun Apple için fazla kokuyor” ifadelerini kullanan 30 yaşındaki İsveçli YouTuber, ABD’li teknoloji devinin bu hatasından dönmesini umuyor.

Poopdie

Oyunun arkasındaki geliştirici stüdyo Bulbware, ‘Too Stinky For Apple' (Apple İçin Çok Kokmuş) başlıklı blog yazısında, Poopdie'ın ‘kaba görüntüler’ sebebiyle Apple’ın onayından geçemediğini ifade etti. Stüdyonun açıklamasına göre Apple, Poopdie’ın kullanıcıların iğrenmesine neden olacak kaba görüntülere ve ses efektine sahip olduğu için App Store yönergelerine uymadığını aktarmış.

Cupertinolu şirketin kararına itiraz ettiklerini belirten Bulbware, “Hadi Apple! Kaka yapmaya başlamak için istekli olan yüzlerce iOS kullanıcısı senin kararını bekliyor” ifadelerini kullandı. 

PewDiePie, daha önce Tuber Simulator ve PewDiePie's Pixelings adlı mobil oyunlarında önemli bir başarı sağlamıştı. Bununla birlikte, söz konusu yasağın YouTube fenomenini pek de etkilememesi bekleniyor. 2019’da YouTube’un en çok izlenen içerik üretici olan PewDiePie, sadece bu yıl tam 22 milyon abone kazandı.

PewDiePie'ın Apple yasağıyla ilgili çektiği videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Kaynak : https://metro.co.uk/2019/12/13/pewdiepies-new-poo-themed-game-banned-apple-disgusting-11880611/
52
7
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
52
7
4
3
2