Porsche Taycan’ın Nürburgring Pist Rekorunu Kırdığı Video

23
3
1
1
0
Porsche, yeni nesil elektrikli spor otomobili Taycan’ı piste çıkardı. Almanya’da bulunan Nürburgring pistinde bir tur atan otomobil, en hızlı dört kapılı elektrikli otomobil olmayı başardı.

Nürburgring, herhangi bir şekilde profesyonel yarışlarla ilgilenmiş olan hemen her insanın adını duyduğu bir pisttir. Bu pist, en iyi parkurlardan biridir ve aynı zamanda oldukça popüler bir test bölgesidir.

Nürburgring’in son konuklarından olan Porsche Taycan, dört kapılı elektrikli otomobillerin en hızlısı olduğunu ispatlamayı başardı. Rekor turun süresi 7 dakika 42 saniye oldu. 

()

Taycan şu anda hala seri üretim için hazırlık aşamasında bulunuyor. Porsche, bu ultra hızlı ve lüks otomobili Tesla Model S gibi rakiplere karşı hazırlıyor. Porsche’un özel olarak geliştirdiği soğutma sistemi sayesinde Taycan, daha uzun süre üst seviye performans sergileyebiliyor. Videoda araç, start-finish düzlüğünün sonunda 259km/s hıza ulaşıyor.

Porsche Taycan’ın özellikleri

porsche-taycan-arka

İsmi Türkçe olarak seçilen Taycan, 90 kWh bataryaya sahip. Aracın menizilinin ise 430 kilometre olacağı tahmin ediliyor. 100 kilometrede 20,9 kWh batarya kullanacak olan aracın Eylül 2019’da satışa çıkması bekleniyordu ancak birtakım gecikmeler yaşandı. 

Aracın fiyatının İngiltere için 120 bin pound, AB ülkeleri için ise 150 bin euro olacağı tahmin ediliyor. 

0’dan 100 km/s hıza yalnızca 3,5 saniyede çıkabilen aracın 900 Nm torku bulunuyor. Taycan, şu anki bilgilere göre Tesla modellerinden daha uzun menzile ve daha iyi hızlanmaya sahip ancak daha yavaş şarj oluyor. Yine de aracın 300 kilometrelik menzile kavuşmasını sağlayan hızlı şarj yalnızca 23 dakika alıyor.

Kaynak : https://hypebeast.com/2019/8/porsche-taycan-nurburgring-nordschleife-record-video
23
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
23
3
1
1
0