Tesla Katili Olarak Anılan Porsche Taycan İçin Üzücü Gelişme

43
8
5
3
3
Alman otomobil üreticisi Porsche, elektrikli modeli Taycan için daha önceden duyurduğu 350kWh’lık hızlı şarj desteğini şu an için piyasaya süremeyecek. ‘Tesla Katili’ olarak adlandırılan Taycan modeli bunun yerine 250kWh’lık şarj desteğiyle geliyor.

Alman otomobil üreticisi Porsche’nin sözde ‘Tesla Katili’ olarak adlandırılan modeli Porsche Taycan, artık en çok beklenen özelliğiyle gelemeyecek. Porsche Taycan’ın açıklanması sırasında ‘devrim niteliğinde’ olarak lanse edilen 350 kW’lık batarya şarj kapasitesi piyasaya sunulmayacak. Bunun yerine Porsche, 250 kW’lık batarya şarj etme özelliğine sahip Taycan elektrikli otomobilini piyasaya sürmeyi planlıyor. Tesla’nın seviye 3 hızlı şarj aletinin yalnızca 140 kW’a kadar maksimum güç iletimi sağladığını göz önüne alırsak, Taycan’ın şarj performansı gerçekten başarılı.

porsche taycan

Taycan piyasaya üç adet modelle çıkacak. En temel model Porsche Taycan, yaklaşık 322 ila 376 arasında beygir gücü üreten şaşırtıcı derecede büyük bir 80 kWh batarya ile geliyor. Car Magazine dergisine göre orta segmentte yer alan modelin adı Carrera 4S olacak. Orta segmentteki model ise 429 ila 483 arasında beygir gücü üretecek bir bataryaya sahip.

En üst seviye ‘Turbo’ model ise piyasaya çıkmadan, potansiyel ekipman ve teknolojisinden dolayı ‘Tesla Katili’ olarak tanıtıldı. Bu en üst model Porsche Taycan Turbo, hava süspansiyonu, rejeneratif frenleme, ön tekerlere entegre 215 beygir motorlu bir 96 kWh batarya ve arka tarafta ise 402 beygir güç üreten bir elektrikli motora sahip. Tüm bu özelliklerin yanında, meraklılar için GTS olarak adlandırılan ciddi ağırlık azaltma modlarına sahip bir arka tekerlek modeli de opsiyonel olarak kullanıcılara sunulacak.

taycan turbo

96 kWh batarya ile beraber Porsche Taycan’ın tek batarya ile 515 kilometre yol gidebiliyor. Bu performans kapasitesine sahip bir otomobile göre oldukça iyi bir sonuç. Eğer 350 kWh’lık hızlı şarj desteği şu anda piyasada olsaydı bu bataryayı sadece 14 dakika içerisinde dolduracaktı. Şimdi, 350 kWh’lık hızlı şarj desteğinin piyasaya sürülmediği resmiyet kazandı. Bu hızlı şarj desteğini ise 2021 yılında görebiliriz.

Porsche Taycan’ın en üst seviye ‘Turbo’ modeli, yaklaşık olarak 150.000 dolar’dan satışa sunulacak. Tesla’nın Model S’si ise şu an için 99.990 dolar fiyatıyla satılıyor.

Kaynak : https://fossbytes.com/porsche-taycan-tesla-killer-vs-model-s/
43
8
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
43
8
5
3
3