Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Mobil

Redmi K30 Ultra, Orta Segment Olduğunu Unutturan Özellikleriyle Tanıtıldı

Xiaomi, orta segment Redmi K30 Ultra'yı, bazı amiral gemilerinde bile olmayan özelliklerle tanıttı. Cihaz, özellik konusundaki üstünlüğünü fiyat noktasında da gösteriyor.

Redmi K30 Ultra, Orta Segment Olduğunu Unutturan Özellikleriyle Tanıtıldı

Kısa süre önce yeni üst segment akıllı telefonu Mi 10 Ultra’yı resmi olarak tanıtan Xiaomi, aynı etkinlikte nispeten daha fiyat/performans odaklı bir akıllı telefon olan Redmi K30 Ultra’yı da gün yüzüne çıkardı.

Pop-up kamera tasarımı ile kullanıcılara ‘gerçek’ uçtan uca ekran deneyimi sunan Redmi K30 Ultra, seviyesin göre oldukça şık bir tasarıma sahip. Ayrıca cihaz, orta segmentte yer almasına rağmen bazı üst düzey özellikler de sunuyor.

Redmi K30 Ultra, Orta Segment Olduğunu Unutturan Özellikleriyle Tanıtıldı

MediaTek’in yeni nesil Dimensity 1000+ işlemcisinden güç alan Redmi K30 Ultra, dahili 5G modemi sayesinde yeni nesil bağlantı teknolojisini de destekliyor. 6 GB ve 8 GB olmak üzere iki ayrı RAM kapasitesi seçeneği sunan cihazın dahili depolama alanı seçenekleri ise 512 GB’a kadar uzanıyor.

Cihazın arkasına baktığımızda ortaya konumlandırılmış bir oval kamera modülünün içinde dört farklı kamera lensi yer aldığını görüyoruz. 64 MP çözünürlüğündeki ana kameraya 13 MP, 5 MP ve 2 MP çözünürlüğünde üç kamera eşlik ediyor.

Redmi K30 Ultra, Orta Segment Olduğunu Unutturan Özellikleriyle Tanıtıldı

Redmi K30 Ultra özellikleri

  • İşlemci: Dimensity 1000+
  • RAM: 6 GB /8 GB
  • Depolama: 128 GB/256 GB/512 GB
  • Ekran: 6,67 inç 120 Hz Full HD+ AMOLED
  • Arka Kamera: 64 MP + 13 MP + 5 MP + 2 MP
  • Batarya: 4.500 mAh, 33W hızlı şarj

Redmi K30 Ultra

  • 6 GB RAM + 128 GB - 1999 Yuan (yaklaşık 2.082 TL+vergiler)
  • 8 GB RAM + 128 GB - 2199 Yuan (yaklaşık 2.291 TL+vergiler)
  • 8 GB RAM + 256 GB - 2499 Yuan (yaklaşık 2.604 TL+vergiler)
  • 8 GB RAM + 512 GB - 2699 Yuan (yaklaşık 2.812 TL+vergiler)

YORUMLAR

(5)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
M
Metehan Darakçi 5 yıl önce
Fiyatlara bakıp geçtim işte...!
S
Ser Sor 5 yıl önce
Mediatek işlemcilere nedense ısınamıyorum. Snapdragon işlemci piyasasının inteli gibi. Ancak size soruyorum; Mediatek, AMDnin İntele karşı kendini geliştirmesi gibi Snapdragona karşı kendisini geliştirdi mi ? Tercih edilebilir bir işlemci markası mı ? Uzun yıllar rahat kullanım sunabilir mi ? Aydınlatırsanız sevinirim
X
XD XD 5 yıl önce
Evet, geliştirdi. Özellikle Dimensity serisi gerçekten çok iyi. K30 Ultra'da bulunan Dimensity 1000+ Snapdragon 855+ ile 865 arasındaki bir seviyede. Kendini daha da geliştirecektir. Ben Mediatekli bir cihaz öneririm. Ama Helio A serisi ve P serisiden(P60 öncesini diyorum, P60 sonrası orta segment iyi gayet iyi) bulunan bir cihaz almayın derim. Çünkü o işlemcileri yavaş ve alt segment için.
M
Mehmet Emin Yıldız 5 yıl önce
Düşünsenize böyle bir telefonu 2100 lira alıyorsunuz