Sağlam Araba Deyince Neden Akıllara Volvo'nun Geldiğini Kanıtlayan Ölümcül Kaza

135
56
11
10
8
Sağlam Araba Deyince Neden Akıllara Volvo'nun Geldiğini Kanıtlayan Ölümcül Kaza
Dünyanın en sağlam arabalarını ürettiğine dair ciddi kanıtlar bulunan Volvo’nun bu ünü, dünyanın farklı köşelerinden gelen kaza örnekleriyle doğrulanıyor. Norveç’ten gelen bu kazanın görüntüleri de söz konusu örneklerin arasına girebilir. Zira sürücüsü ciddi bir yara almadan kurtuluyor.

Normal şartlarda saatte 60 kilometre hızla giderken bir tırla çarpışmak, hiç istenmeyecek sonuçlara neden olacaktır. Eğer tırla kafa kafa çarpışılırsa, otomobilin üst kısmı kaymak gibi sökülebilir. Tabii ki böyle bir kazadan bırakın hastaneye ulaşmak, kurtulmak bile büyük şans istiyor. 

Norveç’teki bir otoyolda kaydedilen bir kazanın görüntülerinde, karşı şeritten gelen tırı görmeyip sollama yapmaya çalışan bir sürücü var. Sürücünün içinde bulunduğu araç ise Volvo XC70. Aracın hemen arkasındaki otomobilin içindeki kamerayla kaydedilen görüntüler, bir Reddit kullanıcısı tarafından paylaşıldı. 

Volvo sürücüsü kesinlikle hatalıydı, ancak bu kazadan sonra üzerinde kalan enkazı temizleyip dışarı çıkmaya çalışması şaşırtıcı:

Küçük yaralarla kazayı atlattığı söylenen Volvo sürücüsü, aracının içinden yürüyerek çıkıp, sağlık ekiplerini beklemiş. Yolda uyukladığı için aracı fark etmediği söylenen sürücü, uyanabileceği en sert şekilde uyanmış olsa gerek. Küçük bir hatanın ya da dalgınlığın ne kadar hayati olduğunu, kendi canından olmadan gösterdiği için minnettar olmayız. 

Volvo, böylece bütün dünyada çok tıklanan bir kaza görüntüsü sayesinde gerçekten de sağlam araçlar ürettiğini kanıtlamış oldu. Ölümlü kaza oranının en düşük olduğu üretici konumunda olması, bu unvanı ne kadar hak ettiğini gösteriyor. Peki ya karşıdan gelen tır da bir Volvo olsaydı?

Bu arada Webtekno ekibi olarak hazırladığımız, son 15 yıldaki kaza kayıtlarında bir tane bile ölüm yaşanmadığı Volvo XC90 incelememizi aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.news18.com/news/auto/brutal-head-on-truck-crash-proves-why-volvo-cars-are-so-safe-driver-walks-out-safe-video-1779481.html
135
56
11
10
8
Emoji İle Tepki Ver
135
56
11
10
8