Samsung, Galaxy Watch Active Özelliklerini Eski Saatlerine de Getiriyor

27
4
2
0
0
Samsung’un eski akıllı saatleri de daha akıcı arayüze ve daha gelişmiş sağlık kontrol özelliklerine kavuşacak.

Akıllı saat teknolojisi, giyilebilir teknolojiler arasında belki de en popüler ve en geniş kitlelerce kabul gören teknoloji. Apple ve Samsung, akıllı telefonlarla ilişkili her alanda devam eden rekabetlerini bu ürünlere de taşımış durumdalar.

Samsung’un yeni akıllı saati Galaxy Watch Active, seleflerinden daha yeni bir yazılıma ve daha gelişmiş sağlık özelliklerine sahipti. Şimdi eski cihazlara da bu gelişmeleri sağlayan güncellemeler gelecek. Firmanın daha önce piyasaya sürmüş olduğu Galaxy Watch, Gear S3 ve Gear Sport, Active’in One kullanıcı arayüzüne ve gelişmiş sağlık özellikleri gibi optimizasyonlarına kavuşacak. Ayrıca artık akıllı saatleri daha iyi kontrol etmeyi sağlayan özellikler de cihaza eklenecek. Cihazın kullanım modunu dokunarak değiştirmek mümkün olacak, gece modu kullanılabilir hale gelecek ve Active saatin bazı kadran tasarımları da eski cihazlarda yer alacak.

Artık hem Samsung Health uygulamasında hem de widgetinde yeni, daha hızlı ve daha basit bir antrenman takip sistemi kullanılacak. Akıllı saatler artık dış mekanda gerçekleştirilen yüzme aktivitelerini de kaydedecek. Yeni yazılım sayesinde Apple Watch gibi kalp ritmi uyarıları ve daha gelişmiş uyku takibi özellikleri de saatlere eklenecek. Samsung Health uygulamasını başlattığınız anda günlük aktiviteler ekranını görebilecek ve ilerlemenizi kaydedebileceksiniz.

Samsung ayrıca yeni güncelleme sonrasında saatlerin batarya ömrünün uzayacağını söylüyor. Bunu da daha agresif hafıza yönetimi gerçekleştirmesine ve kullanılmayan uygulamaları kapatmasına borçlu. Yazılım ayrıca gereksinim duyduğu durumlarda ince ayarlar da yapabiliyor. Ek olarak parlaklığı ve ekran kararma süresini de ayarlayarak pil ömrünü daha da uzatmak mümkün.

Samsung Galaxy Watch Active, Şubat 2019’da piyasaya çıkmıştı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/05/19/samsung-one-ui-update-for-older-smartwatches/
27
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
4
2
0
0