Samsung'un Galaxy Fold'un Bozulmasını Engellemek İçin Yaptığı İki Büyük Değişiklik

36
13
5
3
2
Samsung, kullanıcıların koruyucu katmanı soyması ve menteşenin kir ve toza karşı savunmasız olma sorunlarına çözüm geliştirmiş gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Fold, dünyanın farklı bölgelerindeki teknoloji editörlerine gönderildikten kısa süre sonra birden fazla sorun ortaya çıkardı ve Samsung, editörlere gönderdiği test cihazlarını toplayıp Galaxy Fold’un piyasaya çıkış tarihini ertelediğini duyurdu. Güney Kore’den gelen yeni bir rapor, Samsung’un Galaxy Fold geliştirmelerini açıkladı.

Samsung’un Galaxy Fold üzerinde nasıl bir değişiklik gerçekleştirdiğini açıklamadan önce cihazın ne gibi sorunu olduğunu hatırlatalım. Cihazın en büyük sorunu, ekranın üzerinde bulunan koruyucu katmanın çıkarılabilir koruyucu film gibi gözükmesi ve deforme etmenin son derece kolay olması. İkinci sorun ise menteşenin kir, toz, tüy gibi küçük nesnelerin içine girebileceği kadar gevşek bir yapıya sahip olması.

Samsung, cihazı kullanılamaz hale getiren birinci sorunu çözmek için ekranın üzerindeki koruyucu katmanın uçlarını cihazın gövdesine sokmuş durumda. Böylece bu katmanın açıkta sökülmeye müsait bir ucu bulunmayacak. Umuyoruz ki Samsung, bu tasarım iyileştirmesini cihazın açılışına ekleyeceği bir uyarı ile destekler.

İkinci sorun, kısa vadede cihazın kullanımını etkilemeyecek gibi görünse de uzun vadede gövdenin içinde ve menteşede biriken kir ve toz, cihazın kullanımını zorlaştıracaktır. Samsung, menteşedeki boşlukları minimum seviyeye getirerek bu soruna geçici bir çözüm oluşturmuş durumda. Yine de şirketin ikinci nesil katlanabilir akıllı telefonunda kire ve toza karşı daha yüksek direnç göstermesi adına yeni bir menteşe tasarımı geliştirmesi gerekiyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/samsungs_improvements_to_the_galaxy_fold_detailed_in_new_report-news-37056.php
36
13
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
36
13
5
3
2