Huawei'nin 2021 Yılında Sadece 50 Milyon Akıllı Telefon Üreteceği İddia Edildi

17
12
6
3
2
The Elec, Huawei ile ilgili oldukça dikkat çekici bir makale hazırladı. Makalede yer alan bilgilere göre Huawei, önümüzdeki yıl sadece 50 milyon adet akıllı telefon üretimi yapacak. Bu durum Huawei'nin akıllı telefon sektöründeki geleceğinin tehlikede olduğunu gösteriyor.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, son rakamlara göre satış açısından dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olsa da şirket, son dönemlerde oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. ABD hükümetinin ticaret yasağı uygulaması nedeniyle çözüm bile bulamayan hale gelen Huawei, bir süredir de çeşitli iddialarla gündemde. Hatta geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde de Huawei'nin akıllı telefon sektöründen çekilebileceğine ilişkin açıklamalardan bahsetmiştik.

Bu kez, The Elec'ten Huawei hayranlarını üzecek bir haber geldi. Hazırlanan bir makalede Huawei'nin 2021 yılındaki planlarına değinen The Elec, şirketin önümüzdeki yıl sadece 50 milyon adet akıllı telefon üreteceğini açıkladı. Geçtiğimiz yıllara kıyasla oldukça dikkat çekici olan rakam, Huawei'nin sıfırı tükettiğini açıkça gözler önüne seriyor.

Huawei

The Elec'e göre önümüzdeki yıl 50 milyon adet telefon üretimi yapacak olan Huawei, böylesi bir durumda üretim kapasitesini yüzde 74 oranında düşürmüş olacak. Ayrıca bu akıllı telefonların Çin dışına çıkması da artık pek muhtemel değil. Çünkü şirket, Çin pazarının önemli bir bölümünü kontrol altında tutuyor. Yani, muhtemelen önümüzdeki yıl itibarıyla Huawei'nin akıllı telefonlarını ya çok az sayıda göreceğiz ya da Türkiye pazarı dahil birçok ülke, Huawei telefonlarla karşılaşamayacak.

Huawei, 2019 ve 2020 yıllarında küresel akıllı telefon pazarında neler yaptı?

Şirket, özellikle de 2020 yılında aslında önemli çıkışlar gerçekleştirdi. Örneğin birkaç yıldır Samsung'un ardından dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan şirket, geçtiğimiz aylarda Samsung'u geçmeyi başarmıştı. Bu bağlamda geçtiğimiz yıl 240 milyon sevkiyat gerçekleştiren Huawei'nin bu yıl, 190 milyon civarında satış yapması bekleniyor. Görünüşe göre önümüzdeki yıl, Huawei'yi sektörün zirvesinde görme gibi bir ihtimalimiz olmayacak.

Huawei P40

Bu arada, Huawei ile ilgili yaşanan gelişmeler en çok Samsung, Xiaomi ve Apple gibi diğer teknoloji üreticilerinin işine yarayacak. Bunun nedeniyse Samsung'un, Huawei'nin yokluğunu fırsat bilerek önümüzdeki yıl 300 milyon civarında satış yapacağının biliniyor olması. Ancak olaya Huawei cephesinden baktığımızda çok daha ilginç bir durumun olduğunu da açıkça ifade etmek gerekiyor. Çünkü Huawei'nin geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir şirket içi görüşmesi, her şeye rağmen Google'ın yenilebileceğini düşündüklerini ortaya koyuyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2020/09/08/huawei-50-million-smartphones-2021/
17
12
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
17
12
6
3
2