Sanal Bebek Akıllı Saat Olarak Geri Döndü: İşte Fiyatı ve Özellikleri

11
7
6
5
3
Bandai Nambo, yeni nesil sanal bebeğini duyurdu. Bu kez bir akıllı saat olarak karşımıza çıkan sanal bebek, sahip olduğu gelişmiş özelliklerle standartlarından ayrılıyor. Kasım ayında piyasaya sürülecek "Tamagotchi Smart"ın fiyatı ise 60 dolar.

Çocukluklarını 90'lı yılların sonu ile 2000'li yılların başlarında geçirmiş olan insanların en büyük eğlencelerinden bir tanesi, sanal bebeklerdi. Küçük birer yumurta olarak karşımıza çıkan bu oyuncuklar, bebek sahibi olmuşçasına bir deneyim yaşatıyordu. Çünkü bu oyuncaklara bakılması, bakımlarının yapılması gerekiyordu. Aksi takdirde oyuncak bozuluyor, kullanılamaz hale geliyordu. Dünya genelinde tamagotchi olarak da bilinen bu oyuncaklar, yıllar sonra yeniden aramıza katılmış durumdalar.

Sanal bebeklerin piyasaya sürüldüğü ilk yıllarda mevcut olan teknolojiler ile günümüz teknolojileri hayli farklı. Bu durumun farkında olan sanal bebek üreticisi Bandai Namco, akıllı saat olarak takabileceğiniz yeni tamagotchi modelini duyurdu. Fazla bir işlevselliği bulunmayan bu akıllı saat, sanal bebeğinizi kolunuzda taşımanızı ve her an bakım yapabilmenizi sağlıyor.

Karşınızda, Tamagotchi Smart

Tamagotchi Smart

Bandai Namco'nun yeni akıllı saati, bugüne kadar size tanıttığımız saatlerden biraz farklı. Örneğin bu akıllı saat, spor aktivite takibi yapamıyor. Ancak en azından adımsayar bulunsun diyen mühendisler, bu özelliği akıllı saate eklemişler. Ayrıca sanal bebeğinizi uyandırmak isterseniz, sesli komut vermeniz yeterli. Bu noktada bir açıklama yapan şirket, saatin sesi anlamaya odaklanmadığını, tanımlanan sesi duyduğu anda çalışmaya başladığını ifade ediyor. Öte yandan, bu ekranın dokunmatik yapıda olduğunu, bu sayede sanal bebeğinize masaj yapabileceğinizi belirtelim.

Tamagotchi Smart'a haricen takılabilen "TamaSma Cards" isimli içerik genişletme katları eklenebiliyor. Bu kartların neler vadedebileceği şimdilik tam olarak bilinmiyor ancak Bandai Namco'nun hazırladığı bir tanıtım videosu, akıllı saatin eşli oyunlar ve müzik dinlemeye de imkan tanıdığını gözler önüne seriyor. Bu arada, kullanıcıların diledikleri müzikleri yükleyip yükleyemeyecekleri konusu da şimdilik net değil.

İşte Tamagotchi Smart için hazırlanan tanıtım videosu

Bandai Namco, yeni nesil sanal bebeğinin kasım ayında piyasaya sürüleceğini açıkladı. Tüketiciler, bu akıllı saate pembe ya da mavi olmak üzere iki renk seçeneğiyle sahip olabilecekler. Tamagotchi Smart'ın açıklanan fiyatı 60 dolarken, TamaSma Cards'a yalnızca 10 dolardan satın alınabilecek.

Kaynak : https://www.inputmag.com/tech/tamagotchi-smart-wearable-virtual-pet-voice-command-touchscreen-price-release-date
11
7
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
11
7
6
5
3