Metaverse Yatırımlarına Doymayan Meta, Şimdi de Göz İzleme Teknolojinin Peşinde

5
3
0
0
0
Sık sık farklı alanlarda faaliyet gösteren teknoloji girişimlerini satın alan Meta, bu defa gözünü Kanadalı AdHawk'a dikti. AdHawk, göz izleme teknolojisi üzerine çalışan bir yapay zeka kuruluşu olarak biliniyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında ismini Meta yapan Facebook, o günlerden bu yana çok sayıda farklı alanda araştırmalar yürütecek ekipler ya da firmalar toplamaya gayret ediyor. Firmanın hedefindeki son girişim ise Kanadalı AdHawk.

Meta'nın özellikle odaklandığı yapay zeka alanında faaliyet gösteren girişimler arasında yer alan AdHawk, özellikle göz izleme teknolojisine odaklanmış durumda. Zira bu teknolojinin Meta'nın planları için çok önemli bir yeri var.

Meta adeta gözümüze bakacak

meta

Normal şartlar altında Meta dediğimiz zaman akla ilk gelen platformlar tabii ki Facebook ve Instagram. Haliyle göz izleme teknolojisinin reklamlarla olan etkileşimi ölçmek için kullanılabileceği fikri akla gelen ilk fikirlerden olsa da hem KVKK konusunda yaşanacak sorunlar hem de gizlilik sorunları nedeniyle Meta böyle bir şeye kalkışmayacaktır. Bu da bizi firmanın yoğun çalıştığını bildiğimiz bir diğer alana götürüyor. 

Metaverse, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamaları için Meta, göz izleme sistemlerinin kritik önemde olduğunun farkında. Öte yandan gelen haberlere göre AdHawk bu satın alma sürecine hiç de sıcak bakmıyor ve gelen teklifi de reddedecek.

Yatırım bankası Moelis ile çalışan AdHawk'ın amacı kendilerini satın alacak bir firma bulmak değil, kendilerine yatırımcı bulmak. Zaten şu anda da Meta'nın dışında dört firmanın daha AdHawk'a yatırım yapabilmek için şartları yokladığı belirtiliyor. AdHawk'ı bu kadar değerli kılan ise kamera olmadan her saniye yüzlerce veri toplaması ve çok amaçlı göz izleme sistemi olarak gösteriliyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2022/07/28/meta-wants-to-win-another-ai-startup-targets-eye-tracking-technology/
5
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
3
0
0
0