Bir Geliştirici, Sid Meier’s Civilization'ın Microsoft Excel'li Versiyonunu Yayınlandı

17
4
2
1
1
Strateji türündeki oyunların efsanelerinden olan "Sid Meier’s Civilization"ın Microsoft Excel'de oluşturulmuş bir versiyonu geliştirildi. Oyunun geliştiricisi, Microsoft Excel'de oluşturduğu "[CELL]IVIZATION" için bir hafta uğraştığını ancak oyunu geliştirmeye devam etmek istediğini açıkladı.

Strateji türündeki oyunlar oyunseverlerin daima ilgisini çekmiştir. Bu durumun farkında olan geliştiricilerse ortaya çok iyi strateji oyunları koymuş durumdalar. Bu oyunların başındaysa ilk kez 1991 yılında piyasaya sürülen "Sid Meier’s Civilization" geliyor. Bilgisayar sektöründe yaşanan gelişmeler oyunun tarihsel gelişimini de iyiden iyiye arttırdı ancak şimdi bu oyunun hayranlarından bir tanesi, Sid Meier’s Civilization'ı Microsoft Excel kullanarak yeniden oluşturmayı başardı. 

Oyun aslında, Google tarafından düzenlenen "Google Code Jam 2019" etkinlikleri kapsamında hazırlandı ve oyunun geliştiricisi şimdi, oyunun bütün oyunseverler tarafından indirilebilmesi için uygun hale getirdi. Sid Meier’s Civilization'ın Microsoft Excel kullanılarak oluşturulmuş hali, şu sıralarda başka bir yarışmada boy gösteriyor.

Sid Meier’s Civilization

Oyunun geliştiricisi "s0lly", Sid Meier’s Civilization'ın Microsoft Excel tabanlı sürümünü geliştirmek için bir haftasını ayırdığını ve ilerleyen dönemlerde oyunu geliştirmeye devam etmek istediğini söylüyor. "[CELL]IVIZATION" olarak isimlendirilen oyun şu an için savaşçı, okçu, kılıç ustası, falanks, şovalye ve mancınık gibi ögeleri içeriyor.

Oyunla ilgili birkaç şey söyleyecek olursak, [CELL]IVIZATION tam anlamıyla "inşa et ve saldır" yapısında. Ancak s0lly, ilerleyen dönemlerde oyunseverler için DLC paketleri sunabileceğini açıklıyor.

s0lly, [CELL]IVIZATION için bir de tanıtım videosu hazırlamış durumda. Dilerseniz şimdi de bu tanıtım videosuna daha yakından bakalım.

Eğer sizlerde Microsoft Excel'de oluşturulan bu oyunu oynamak isterseniz, burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/a-fan-has-built-a-playable-version-of-sid-meiers-civilization-in-microsoft-excel/
17
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
4
2
1
1