Araştırmalara Göre Sınavlardan Düşük Not Alınmasının Sebebi Akıllı Telefon ve İnternet

100
18
16
8
3
ABD'de hizmet veren bir üniversite, akıllı telefon kullanımıyla sınav notları arasındaki ilişkiyi araştırdı. 2433 öğrencinin dahil edildiği araştırma, ev ödevlerini internetten yapan öğrencilerin sınavlarda da düşük not aldığını ortaya koyuyor. Bunun nedeni, internetteki bilgiye erişmenin çok kolay olması.

ABD'nin köklü üniversitelerinden bir tanesi olan Rutgers, akıllı telefonların kullanımıyla ilgili bir araştırma yaptı. Üniversite bünyesindeki 11 farklı derse kayıtlı 2433 öğrencinin dahil edilerek yapıldığı araştırma, akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte öğrencilerin notlarında gözler görülür bir düşüşün yaşandığını ortaya çıkardı. Uzmanlara göre bunun nedeni, öğrencilerin bilgiye çok kolay erişebiliyor olması.

Araştırmanın bir numaralı ismi olan Profesör Arnold Glass, öğrencilerin ödev yaparken interneti aktif olarak kullandıklarını, bu sayede de doğru sonuçlara çok daha kolay bir şekilde erişebildiklerini söylüyor. Profesöre göre bu durum, öğrencilere zaman kazandırması açısından olumlu olsa da internetten edinilen bilgiler çok kolay unutuluyor ve bu durum, öğrencilerin sınav notlarına doğrudan etki ediyor.

Akıllı telefon kullanımı

Araştırmaya göre 2008 yılında öğrencilerin sadece yüzde 14'ü, girdikleri sınavlarda yaptıkları ev ödevlerinden daha düşük notlar alıyormuş. Ancak 2017 yılına geldiğimiz zaman bu oran ciddi anlamda yükseliyor. Yapılan araştırma, 2017'de öğrencilerin yüzde 55'inin sınavlarda daha düşük puan aldığını ortaya koyuyor. Uzmanlara göre akıllı telefon ve internet kullanımı, bunun en temel nedeni olarak karşımıza çıkıyor.

Arnold Glass'a göre öğrenciler, kendilerine verilen ev ödevlerini üzerine düşünerek yapmak durumundalar. Bu şekilde hazırlanan ev ödevlerinin bilgi kalıcılığı açısından çok daha etkili olduğunu ifade eden profesör, ev ödevlerini sağlıklı bir şekilde yapan öğrencilerin sınavlarda da yeterince başarılı olabileceklerinin altını çiziyor. 

Akıllı telefon kullanımı

Profesör, öğrencilere de bu konuyla ilgili bir tavsiyede bulunuyor. Bir ev ödevini kendi imkanlarıyla yapan bir öğrencinin, ödevi internetteki bilgilerle destekleyebileceğini ifade eden Glass, bu sayede çok daha kalıcı bilgilere sahip olunabileceğini söylüyor. Üstelik öğrencilerin bu tür bir çalışma yapmaları, sınav sonuçları üzerinde de uzun vadeli avantaj sağlıyormuş.

Yapılan araştırma, artık hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen akıllı telefonların, ne şekilde kullanılması gerektiğinin açık bir göstergesi. Üstelik artık hemen her yaştan öğrencinin internet ve akıllı telefona erişiminin ne kadar kolay olduğunu düşündüğümüzde, doğru kullanıldığı takdirde akıllı telefonların başarıya giden yolda önemli bir yardımcı olacağı da aşikar.

Kaynak : https://www.sciencedaily.com/releases/2020/08/200818114941.htm
100
18
16
8
3
Emoji İle Tepki Ver
100
18
16
8
3