İçişleri Bakanı Açıkladı: Soyağacınız Tek Tıkla Görsel Olarak Sunulacak

104
20
7
3
1
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, nüfusta yeni bir döneme geçildiğini açıkladı. Tweet'ten anlaşıldığı üzere vatandaşların soyağaçları tek tıkla görsel bir şekilde oluşturulabilecek.

Bilindiği üzere 2018 yılında E-Devlet üzerinde Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama adında bir modül devreye sokulmuştu. Modül hizmete sokulduğu anda milyonların ilgisini çekmişti ve yoğun ilgi, hizmetin kilitlenmesine neden olmuştu. 

Hâlen hizmet vermekte olan modülle vatandaşlar, kayıtlarda yer alan, yaşamış en büyük atalarının ad, soyad, doğum tarihi ve doğum yeri gibi bilgilerine ulaşabilmekte. Tabii onlarca yıl öncesinin şartları göz önüne alındığında bu bilgilerin bazılarının eksik, bazılarının da yanlış olabilme olasılığı mevcut.

Nüfusta yeni bir döneme geçiliyor:

soy ağacı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 13 Temmuz’da (bugün) Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla, nüfusta yeni bir döneme geçileceğini duyurdu.

Kurban Bayramı’ndan sonra girileceği ifade edilen dönem hakkında detaylı bilgi bulunmasa da Tweet’te yer alan görsellerden anlaşıldığı üzere, 2018 yılında başlatılan alt-üst soy bilgisi hizmetinin görsel bir sürümü devreye sokulacak. Soylu’nun Twitter üzerindeki paylaşımı şu şekilde:

“Nüfus'ta yeni bir işleme bayramdan sonra inşallah başlıyoruz. TEK TIKLA SOYAĞACI. Kütüphanenize yeni hediyemiz…"

Kaynak : https://twitter.com/suleymansoylu/status/1414971259083964425
104
20
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
104
20
7
3
1