SpaceX'in Başarısız Olan Crew Dragon Motor Testi Görüntülendi (Video)

9
3
2
0
0
SpaceX'in NASA astronotlarını taşımak için geliştirmiş olduğu Crew Dragon isimli kapsülü, hafta sonu yapılan testlerde başarısız olmuştu. Twitter üzerinden paylaşılan bir videoda Crew Dragon'un patlama anı görülebiliyor.

Geçtiğimiz hafta sonunda SpaceX tarafından geliştirilen ve astronotları yörünge üzerinde taşımaya yardımcı olan Crew Dragon kapsülleri test edilmişti. Yapılan testlerin başarısız olduğu ve durumun NASA'ya bildirildiği SpaceX tarafından açıklanmıştı.

Yapılan testlerde anomali yaşandığı belirtilen testlerle ilgili henüz doğrulanmayan bir video Twitter üzerinde yayıldı. Videoda Crew Dragon'a fazlasıyla benzeyen bir kapsülün patlama anı kaydedilmiş. Yayınlanan video hakkında, şu an için resmi kaynaklar tarafından bir açıklama yapılmadı. Ars Technica'daki editörlerden Eric Berger, yayınlanan video hakkında konuştu. Video hakkında resmi bir açıklama olmasada Twitter'da yayınlanan görüntülerin gerçek olduğunu belirten Berger, testlerde yaşanılan sorunlarla videoda gerçekleşen olayın tutarlı olduğunu ifade etti. 

Bazı kaynaklara göre de, patlama fazlasıyla güçlüydü ve kilometrelerce uzaklıktan görülebilecek bir bulut katmanının oluştuğu bildirilmişti. 

Kaynak : https://www.businessinsider.com/video-spacex-crew-dragon-spacecraft-for-nasa-appears-to-explode-during-test-2019-4
9
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
0
0