Spotify'a ChatGPT Gibi Yapay Zekâ Geliyor: Çalma Listesi Oluşturmanızı Sağlayacak Özellikten İlk Görüntüler Ortaya Çıktı [Video]

8
3
2
0
0
Spotify'a ChatGPT Gibi Yapay Zekâ Geliyor: Çalma Listesi Oluşturmanızı Sağlayacak Özellikten İlk Görüntüler Ortaya Çıktı [Video]
Geçtiğimiz aylarda Spotify kodlarında yapılan bir keşif, yeni bir özelliğin yapay zekâ destekli çalma listeleri oluşturulmasını sağlayacağını göstermişti. Şirket bugün bu özelliğ doğruladı. Ayrıca ilk görüntüler de geldi.

Spotify, geçtiğimiz aylarda yepyeni bir özellikle gündeme gelmişti. Uygulamanın kodlarında keşfedilen bu özellik, ChatGPT'yi andıran sohbet botu benzeri bir özelliğin uygulamaya geleceğini göstermişti.

Bugün ise yapay zekâ özelliği hakkında önemli gelişmeler yaşandı. Şirket, özellik üzerinde çalıştığını doğrularken ilk ekran görüntüleri de geldi.

Özellik, yapay zekâyla çalma listeleri oluşturmanızı sağlayacak

*Gönderiye ulaşamıyorsanız buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Spotify'ın yeni özelliği, aslında "robdad_" isimli bir TikTok kullanıcısı tarafından keşfedildi. Kullanıcı, yukarıdan da ulaşabileceğiniz videosunu "Galiba yanlışlıkla Spotify'ın ChatGPT'sini keşfettim." ifadeleriyle paylaştı. Görüntüler, özelliğin nasıl çalışacağını gözler önüne serdi.

Görüntülerin yayılmasıyla Spotify'dan da bir açıklama geldi. Şirket, TechCrunch'a yaptığı bir açıklamada bu yapay zekâ özelliği üzerinde çalıştığını resmen doğruladı ancak hakkında detay vermekten kaçındı: "Düzenli olarak testler yapıyoruz. Bu testlerden bazıları geniş çapta sunuluyor, bazıları ise bizim için bir öğrenme deneyimi oluyor. Şu anda paylaşacak başka bir şeyimiz yok." 

Platform detay vermese de test edilirken yakalanan bu video bizlere bir fikir veriyor. Tıpkı tahmin edildiği gibi yapay zekâyla çalma listesi oluşturabileceğimizi görebiliyoruz. "Yapay zekâ çalma listesi" isimli bir bölüm, tıpkı piyasadaki sohbet botlarını andıran bir sayfaya yönlendiriyor. Buradan da araca istediğiniz müziği tarif eden bir komut yazıyorsunuz. Yapay zekâ hızlı bir şekilde komuta uygun bir liste oluşturuyor.

Spotify'ın bu özelliği çıkarıp çıkarmayacağı, çıkarırsa da bunun ne zaman olacağı konusunda şimdilik herhangi bir bilgi yok. Ancak gerçekten kullanıma sunulursa ne dinleyeceğini bulamayanlar için yararlı bir özellik olacağı kesin.

 

Kaynak : https://techcrunch.com/2023/12/14/spotify-confirms-test-of-prompt-based-ai-playlists-feature/
8
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
3
2
0
0