Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Mobil Uygulama

Spotify, Para Verip Reklamlara Halen Maruz Kalacağınız Bir Abonelik Paketi Test Ediyor

Ücretsiz sürümünde uygulamayı neredeyse kullanılmaz hale getiren kısıtlamalarla adından kötü bahsettiren Spotify, bu kısıtlamaları azaltmak adına yeni bir abonelik üzerinde çalışıyor. Spotify Plus adlı abonelikte reklamlar gösterilecek fakat şarkı geçme sınırı veya istenen şarkıyı açamama gibi sorunlar ortadan kalkacak.

Spotify, Para Verip Reklamlara Halen Maruz Kalacağınız Bir Abonelik Paketi Test Ediyor
Emirhan Keleşoğlu Emirhan Keleşoğlu /

Daha önce YouTube'un, reklamlardan bıkan kullanıcıları için yeni bir abonelik seviyesi üzerinde çalıştığını sizlerle paylaşmıştık. Premium Lite adlı bu abonelik, Premium’daki özelliklerden sadece reklamsız izlemeyi kapsıyordu ve Premium’a göre oldukça ucuzdu. Şimdiyse milyonlarca kullanıcıya sahip olan Spotify benzer bir gelişmeyle karşımızda.

Bilgilere göre dünyanın en önde gelen müzik ve podcast dinleme platformlarından olan Spotify, ücretsiz sürümünde saç baş yolduran kısıtlamaların bir kısmını ortadan kaldıracak olan bir abonelik üzerinde çalışıyor. Spotify Plus adıyla karşımıza çıkan abonelik, Spotify Premium’dan oldukça ucuz ve kullanıcıların küçük bir kısmı tarafından deneyimlenmekte.

İstenen şarkı seçilebilecek ve istenildiği kadar şarkı geçilebilecek:

Spotify, Para Verip Reklamlara Halen Maruz Kalacağınız Bir Abonelik Paketi Test Ediyor

Spotify Plus ile kullanıcılar şarkı geçme sınırından ve istenen şarkıyı açamama derdinden kurtulacak. Normalde istediğiniz belirli bir şarkıyı açmak için çoğu zaman listeyi karıştırılmış şekilde başlatmanız gerekirken Spotify Plus abonesi olduğunuzda istediğiniz şarkıyı açabilme imkânınız olacak.

Normalde 1 saatte 6 adet şarkı geçiş hakkı sunan Spotify, bu abonelikle birlikte sınırı kaldırmış olacak. Ücretsiz sürümde ve Spotify Plus’da ortak olarak bulunacak olan şey ise maalesef reklamlar. Yani bu abonelikte istediğiniz şarkıyı açma ve istediğiniz kadar şarkı geçme imkânı sunan Spotify, bu şarkıların arasında reklam oynatmaya devam edecek.

Fiyat konusunda ise alıştığımız Spotify Premium aboneliği 9,99 dolar (ülkemizde 17,99 TL) olarak karşımıza çıkarken Spotify Plus aboneliği sadece 0,99 dolar (yaklaşık 8,5 TL) olacak.

Spotify, bu sistem herkes için kullanıma açıldığında şimdi göründüğü gibi olmayabileceğinin altını çiziyor. Eklenip çıkarılabilecek özellikler olsa da reklam gösteriminin sabit kalacağını düşünebiliriz. Abonelik hakkındaki düşüncelerinizi yorum kısmında belirtebilirsiniz.

YORUMLAR

(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
T
t t 4 yıl önce
Youtube: kullancılarımı mutlu etmeliyim daha ucuz bir şekilde reklam engelleme özelliğini kullancılara sunacağım Exxen ve Spotify: paraları cıkra
A
Ahmet fatih 4 yıl önce
niye şaşırdınız ki acun da aynısını yapmıyo mu exxende
S
Samsung Samsung 4 yıl önce
Adamların 0 birimi bizim 8,5 birimimiz