YouTube, Yeni ve Daha Ucuz Bir Premium Paketi Test Ediyor

69
39
12
3
2
Yeni yapılan keşfe göre YouTube, ‘Premium Lite’ isimli daha ucuz ve reklamları engelleyen bir abonelik paketi üstünde çalışıyor. Paket, şu anda birkaç ülkede kullanılıyor.

Günümüzün en popüler video paylaşım ve sosyal platformu YouTube, para vermeyen her kullanıcısının şikayet ettiği bir noktaya sahip: Reklamlar. Platformda bir video izleyeceğiniz zaman video başlamadan önce 2 reklamla karşılaşabiliyor, bazense geçemeyeceğiniz şekilde ayarlanmış 5 saniye üzeri reklamlar görebiliyorsunuz. Bu durum da oldukça can sıkıcı olabiliyor.

YouTube, bu duruma yönelik resmi çözümünüyse paraysa sunuyor. YouTube’un Premium paketini alan kullanıcılar, platformda video izlerken hiçbir reklam görmüyor. Bununla birlikte diledikleri videoyu çevrimdışıyken izlemek için kaydedebiliyorlar, videoların arka plandayken de oynatılmasını sağlayabiliyorlar. YouTube Premium’a kaydolmak isteyen birçok kişinin yoldan dönmesine neden olan şeyse fiyat. Fakat YouTube, yeni yapılan bir keşfe göre bunun da üstesinden gelmek için yeni bir çözüm buldu.

Daha ucuz ve reklamsız paket:

youtube

Bir internet kullanıcısı tarafından yapılan keşfe göre YouTube, güncel Premium paketinden daha ucuz bir Premium paketini test etmeye başladı. ‘Premium Lite’ olarak adlandırılan bu paket, yurt dışında 12 dolar olan Premium paketin aksine 7 dolarlık bir fiyat etiketine sahip. Bu da paketin standart paketten yaklaşık %41 daha ucuz. Paketin en büyük özelliği, YouTube’daki reklamları görmemenizi sağlamak. Fakat paket, bunun dışında başka hiçbir şey sunmayacak.

Keşfedilen yeni Premium Lite paketi, şu anda yalnızca Danimarka, Norveç, İsveç, Belçika, Lüksemburg, Finlandiya ve Hollanda’daki kullanıcılara sunuluyor. Fakat şirketin bu paketi daha fazla ülkeye yayması da fazlasıyla olası. Fiyat farkının ülkemizde de aynı derecede düşüş yaşayacağını varsayarsak Premium Lite, yaklaşık 7 TL’lik aylık fiyata sahip olacak (Mevcut Premium paketi ayda 16,99 TL).

Kaynak : https://www.reviewgeek.com/93849/youtube-tests-premium-lite-subscription-for-cheaper-ad-free-viewing/
69
39
12
3
2
Emoji İle Tepki Ver
69
39
12
3
2