Steam, Windows 7, 8 ve 8.1 İçin Desteği Kesti: En Az 860 Bin Kişi Yeni Bilgisayar Almak Zorunda

35
14
7
0
0
Steam'in geçtiğimiz yıl açıkladığı destek kesme kararı yürürlüğe girdi. An itibarıyla milyonlarca oyuncu, yeni bir bilgisayar satın almak zorunda kaldılar.

Mart 2023'te sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, dünyanın en popüler çevrimiçi oyun platformu Steam'in aldığı bir karardan bahsetmiştik. Yapılan açıklamaya göre Steam, 1 Ocak 2024 itibarıyla bazı bilgisayarlarda çalışmayacaktı. Ve öyle de oldu.

Steam tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda, Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcıları artık Steam istemcisini çalıştıramıyorlar. Kullanıcıların Windows 10 veya Windows 11 ile çalışan bilgisayara geçiş yapması gerekecek.

Tüm Steam kullanıcılarının yüzde 0,89'u bilgisayarını değiştirmek zorunda kalacak

Steam

Steam Donanım ve Yazılım Anketi (Aralık 2023) sonuçlarına baktığımızda, bilgisayarını değiştirmek zorunda kalacak kullanıcı sayısının azımsanamayacak türden olduğunu görüyoruz. Buna göre; tüm Steam kullanıcılarının yüzde 0,86'lık bölümü, yeni işletim sistemlerine geçiş yapmak zorunda olacak. Platformun en az 100 milyon kullanıcıya sahip olduğunu düşündüğümüzde yaklaşık 860 bin oyunseverin yeni bir işletim sistemi veya bilgisayara ihtiyaç duyacağını söyleyebiliriz.

Steam'in yardım sayfasında yapılan açıklamada, neden böyle bir karar alındığı da açıklanıyor. Yapılan açıklamaya göre kararın nedeni, Google Chrome'un eski işletim sistemlerine destek vermeyi kesmiş olması. Hal böyle olunca Steam'in de yapabileceği bir şey kalmamış oldu.

35
14
7
0
0
Emoji İle Tepki Ver
35
14
7
0
0