Milli Eğitim Bakanı'ndan 'Telafi Eğitim' Açıklaması: Yaz Boyunca Sürecek

103
26
3
2
2
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 1,5 yıl boyunca devam edecek Ulusal Destekleme Programı'nın başlatıldığını açıkladı. Bu program kapsamında telafi eğitimlerinin de yapılacağını söyleyen Bakan Selçuk, "Telafide Ben de Varım" isimli internet sitesi üzerinden kayıt yaptırılabileceğini açıkladı.

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi Gençlik Kampı'na bir ziyaret gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. 1,5 yıl boyunca sürecek olan Ulusal Destekleme Programı'nın başlatıldığını açıklayan Bakan Selçuk, bu program ile öğrencilerin koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerin giderileceğini duyurdu.

Ulusal Destekleme Programı'nın bir parçasının da telafi eğitimler olduğunu ifade eden Ziya Selçuk, eğitim programlarının başladığını ve tüm öğrencilerin bu hizmetten faydalanabileceklerini söyledi. Devletin, telafi eğitimini ücretsiz olarak vereceğini açıklayan Selçuk, velilerin herhangi bir eğitimle ilgili olarak önce kendilerine başvurması gerektiğini, gençlik kamplarında sayısız eğitim olduğunu belirtti.

'Telafide ben de varım' hizmete açıldı

telafidebendevarım

Ziya Selçuk, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi için oluşturulan "telafidebendevarim.meb.gov.tr"nin hizmet vermeye başladığını, dileyen öğrencilerin bu program kapsamında yer alan eğitimlere katılabileceğini açıkladı. İnternet sitesine girip açılan eğitim programlarına baktığımızda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın onlarca alanda eğitim programı açtığını görebiliyoruz.

Ziya Selçuk'a göre ülke genelindeki öğrenciler, Telafide Ben de Varım etkinlikleri ile derslerden ziyade kültürel, sportif, duygusal ve sosyal faaliyetlere katılabilecekler. Dersler konusunda ise zaten telafi eğitim programlarının yapıldığını ve yapılmaya da devam edeceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Selçuk, önümüzdeki yıla çok daha dipdiri bir biçimde geçmek istediklerini ifade etti.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/egitim/bakan-selcuktan-telafi-egitimi-aciklamasi-cocuklar-yaz-boyunca-ucretsiz-egitimlerden-yararlanabilir/2294618
103
26
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
103
26
3
2
2