Tesla, Çin'de Üreteceği Araçlarda Farklı Bir Firmanın Bataryalarını Kullanacak

9
4
0
0
0
Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Çin'de üreteceği araçlarında şuan birlikte çalıştığı Panasonic'in batarlayaları yerine LG Chem'in üreteceği bataryaları kullanacak. LG Chem bataryalarının ilk gözükeceği araç ise Model 3 olacak.

Sağladığı performansa oranlar aşırı ucuz araçlar üreten Tesla, Shanghai’de bu yıl yeni bir tesis açacak. Ancak şirket, daha önce elektrikli arabalaranın bataryalarını Panasonic’ten almasına rağmen yeni açacağı tesiste üretilen arabalaranın bataryalarını LG Chem’den tedarik etmek üzere anlaşmaya vardı.

İsimsiz bir kaynağa göre bataryalar, Tesla’nın Çin’deki tesisinden 320 kilometre uzaklıkta üretilecek. Üretilen bataryaların ilk kullanılacağı araç ise Model 3 olacak. Tesla’nın Model Y modeli de piyasaya çıktığında bu bataryalara sahip olacak.

tesla model y

Hatta Bloomberg’in bir haberine göre Tesla Çin’deki bataryaları için LG Chem dışında başka alternatif tedarikçileri de düşünüyordu. Bunlardan biri de Çin merkezli Contemporary Amperex Technology şirketi idi.

Tesla şu anda tüm arabalarını ABD’deki tesislerinde üretiyor. Bu tesislerde üretilen araçların bataryalar ise Panasonic ile yapılan ortaklık sonucunda tedarik ediliyor. Ancak geçtiğimiz aylarda iki şirket arasındaki ilişkinin gerginleştiğine dair haberler çıkmıştı.

Tesla’nın CEO’su Elon Musk, Nisan ayında Panasonic’in yavaş üretiminin Model 3 üretimini aksattığını söylemişti. Ayrıca üretilen bataryaların vadedilen 35 GWh kapasitesine ulaşmadığını da aktarmıştı. Bunun üzerine bazı kişiler Panasonic’in batarya üretiminin kaos ve israf malzemelerden etkilendiğini dile getirmişti.

tesla çin

Tesla’nın Çin’de üretim yapması, şirketin finansal performansı için oldukça önemli. Şirket, yatırımcılara ikinci çeyreği değerlendirirken yaptığı açıklamada Çin’deki tesisin inşasının planlandığı gibi devam ettiğini söylemişti.

Tesla, Çin’de bu yıl sonu üretime başlamayı dört gözle beklediklerini, 30 Haziran 2020’ye kadar da tesiste 500.000 araç üretileceğinin hedeflendiğini aktarmıştı.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tesla-lg-chem-batteries-china-factory-bloomberg-2019-8
9
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
0
0
0