Tesla Cybertruck'ın Tasarımı, 1977 Yapımı James Bond Filminden İlham Alıyor

15
5
3
1
0
Tesla, yeni pickup'ı "Cybertruck"ı Kaliforniya, Los Angeles'ta gerçekleştirilen etkinlikle tanıttı. Otomotiv devinin yeni canavarı ilginç bir tasarımla karşımıza çıktı ve Tesla CEO'su Elon Musk, aracın tasarımındaki ilham kaynağını açıkladı.

Tesla'nın yeni canavarı Cybertruck, donanımsal özelliklerinin yanı sıra, sıradışı tasarımıyla da uzunca bir süre daha konuşulacak gibi görünüyor. Şirketin CEO'su Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla aracın ilginç tasarımındaki ilham kaynağını açıkladı.

Musk, 1977 yapımı "The Spy Who Loved Me" (Beni Seven Casus) filminden "kısmen etkilendiğini" belirtti. Ayrıca paylaşımına, James Bond'un Lotus Espirit otomobiliyle kötü adamlardan kaçarken okyanusa daldığı ve aracın suyun içinde denizaltıya dönüştüğü sahneyi ekledi. Daha önce Musk'ın, Ekim 2013'te Londra'da gerçekleştirilen bir müzayedede o Lotus Espirit'i 616.000 sterlin (yaklaşık 997.000 dolar) karşılığında satın alan anonim teklifin sahibi olduğu ortaya çıkmıştı.

elon musk tesla cybertruck james bond

Elon Musk, aracı satın almasının ardından, "Güney Afrika'lı küçük bir çocukken James Bond'u Beni Seven Casus'ta izlemesi, Lotus Esprit'ini bir iskeleden indirmesi ve bir düğmeye basarak suyun altında bir denizaltıya dönüştürmesi şaşırtıcıydı. Aslında denizaltına dönüşmeyeceğini öğrenmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Onu Tesla'nın elektrikli güç aktarma mekanizmasıyla yükselterek gerçek anlamda dönüştürmeye çalışacağım." açıklamasını yapmıştı.

Cybertruck'ın farklı tasarımındaki asıl amaç şıklık değil. Tesla, adeta bir tank gibi görünen bu sağlam aracının nasıl doğa dostu olabileceğini göstermek istediklerini söylüyor. Tesla Cybertruck, yaklaşık 2.9 saniyede saatte 100 km/s hıza çıkabiliyor. Farklı batarya seçenekleri olan araç; 400 kilometre, 480 kilometre ve 800 kilometre gibi artan menzillere ulaşabiliyor.

Tesla, yeni canavar pickup'ın başlangıç fiyatını 39.999 dolar (yaklaşık 230 bin TL+vergiler) olarak belirledi. Bu modelin yaklaşık 400 kilometre menzili var. Fazladan 10 bin dolar verdiğinizde ise aracın menzili 480 kilometreye yükseliyor. Ayrıca otonom sürüş özelliği, 7.000 dolarlık ek ödemeyle satın alınabiliyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/tesla-cybertruck-inspired-james-bond-lotus-elon-musk-won-auction-2019-11
15
5
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
5
3
1
0