Tesla’nın Tanktan Bozma Pickup’ı Cybertruck, Şaşırtıcı Depozito Bedeliyle Tanıtıldı

132
24
18
11
9
Otomobil sektörünün yıldızı Tesla, yeni pickup'ını tanıttı. "Cybertruck" olarak isimlendirilen pickup, ilginç tasarımı ve donanımsal özellikleriyle göz dolduruyor. Araç, 2021 yılının sonlarında yollarda olacak.

Hayatımıza kısa bir süre önce girmesine rağmen çok iyi bir çıkış yakalayan ve otomobil sektörüne de yön veren Tesla, bir süredir dillendirilen yeni "Cybertruck" modelini düzenlenen bir etkinlikte tanıttı. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen lansmanda şirket CEO'su Elon Musk, insanlığın sürdürülebilir enerjiye ihtiyaçlarının olduğunu bir kez daha vurguladı. Zaten tahmin edilebileceği üzere Cybertruck da, elektrik motoruna sahip olan bir canavar.

Tesla'nın yeni pickup'ı, zırhlı bir yapıya sahip. Aracın dış aksamı ultra sert paslanmaz çelik. Ayrıca aracın camları da güçlendirilmiş ve ciddi anlamda dayanıklı. Hatta Musk, aracın camlarını test edebilmek için bir de test yaptı. Elindeki demir bilyeyi fırlatan bir çalışan, kimsenin beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Aracın camları dağılmasa da zarar gördü. Musk camın kırılmaması gerektiğini, bu testin başarısız olduğunu söyledi.

Karşınızda Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Araç ciddi anlamda ilginç bir yapıya sahip. İlk bakışta zaten çok da günümüzün ürünüymüş gibi görünmüyor. Daha çok bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi olduğu söylenebilir. Ancak araç, bu garip yapısına rağmen teknik özellikleriyle göz dolduruyor. Dilerseniz şimdi de aracın teknik özelliklerinin neler olduğuna yakından bakalım.

Tesla

Tesla Cybertruck, yaklaşık 2.9 saniyede saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor. Farklı batarya seçenekleri olan araç; 400 kilometre, 480 kilometre ve 800 kilometre gibi farklı menzil seçeneklerine sahip olabiliyor. Bu pickup'ın sahip olduğu bataryalarsa, "Superchargers" isimli teknoloji aracılığıyla 250 kW şarjı destekleyecek.

Tesla

Arasın tasarımı ciddi anlamda garip. Fakat aslına bakacak olursak Tesla'nın bu tasarımdaki amacı da zaten şıklık değil. Şirket, bu denli ağır ve farklı amaçlar uğruna kullanılabilecek bir aracın nasıl doğa dostu olabileceğini göstermek istediklerini söylüyor. Yani müşterilere, "Aracın tasarımını değil, özelliklerini göz önünde bulundurun." imasını yapıyor.

Elon Musk, tanıttığı yeni "Cybertruck" modelinin fiyatını da açıkladı. Musk'ın açıklamalarına göre aracın başlangıç fiyatı 39.999 dolar (yaklaşık 230 bin TL + vergiler) olarak belirlenmiş. Bu model, tek bir elektrik motoruna sahip ve 400 kilometreden fazla menzili var. Fazladan 10 bin dolar verdiğinizde ise aracın menzili 480 kilometreye yükseliyor. Otonom sürüş özelliği, 7.000 dolarlık ek ödemeyle satın alınıyor.

Tesla

Araç Türkiye'ye gelir mi gelmez mi bilinmiyor ancak ABD'li otomobil tutkunlarının da bu araçla tanışabilmek için iki yıl daha beklemeleri gerekiyor. Musk, Cybertruck'ın 2021 sonunda piyasaya sürüleceğini, üçlü motor seçeneğininse 2022 yılında hazır olacağını açıkladı. Tesla'nın yeni pickup'ı Cybertruck, an itibarıyla sadece 100 dolarlık bir ön ödeme ile şimdiden satın alınabiliyor.

Tesla, Cybertruck dışında bir de ATV duyurusu gerçekleştirdi. Karizmatik tasarımı ile yeni ATV hakkındaki tüm bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. 

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/11/21/tesla-unveils-its-cybertruck/#/
132
24
18
11
9
Emoji İle Tepki Ver
132
24
18
11
9