Yeni Tesla Model S 'Plaid' Prototipi Nürburgring Pistinde Görüldü (Video)

35
8
4
2
2
Tesla, yeni Model S modeli otomobili ile Porsche Taycan Turbo S'in Nürburgring rekorunu 'resmi olmayan kayıtlara' göre kırmıştı. Tesla Model S, şirketin 'Plaid' ismini verdiği yeni aktarma organı sistemi ile birlikte tekrardan Nürburgring pistinde boy gösterdi.

Dünyanın en zorlu pistlerinin arasında bulunan ve takma ismi 'Yeşil Cehennem' olan Nürburgring pisti, otomobil üreticilerinin kendi otomobillerinin sınırlarını zorlamak için kullandıkları bir pist olarak biliniyor. Porsche, geçtiğimiz ay içerisinde Taycan Turbo S modeli ile birlikte pisti 7 dakika 42 saniyede tamamlayarak pistin en hızlı elektrikli otomobili unvanını almıştı.

Bu rekor kırılmasından sonra bir Tesla otomobil, bazı casus fotoğrafçılar tarafından pistte görüntülenmişti. Görüntülenen Tesla Model S prototipi, resmi olmayan kayıtlara göre Porsche Taycan Turbo S modelinin rekorunu 7 dakika 23 saniye ile kırmıştı. Resmi olarak kayıt tutulmadığı için 'rekor' değeri kazanamayan zamanlamanın ardından Tesla, yeni bir prototiple piste geri döndü.

Elon Musk sözünü tuttu: Yeni Tesla Model S prototipi Nürburgring pistine çıktı

Tesla Model S

Elon Musk, geçtiğimiz ay içerisinde yeni bir Tesla Model S prototipinin Nürburgring pistine çıkacağının sözünü vermişti. Tesla, bundan kısa bir süre sonra Plaid ismini verdikleri yeni bir aktarma organının duyurusunu yaparak bu aktarma organının Tesla Model S'te kullanılacağını belirtmişti. 

Yeni Tesla Model S prototipi, Nürburgring pistinde boy gösterdi. Rekor denemesinden önce ısınma turlarını atan Tesla Model S prototipi, bu sefer piste muhtemelen yol tutuşunu test etmek için çıktı. Aracın yaptığı sert manevralar ve attığı hızlı turlar birçok kişiyi Tesla Model S'in yol tutuşunun etkileyici olduğunu düşünmeye itti. Otomobil üreticisinin resmi bir rekor deneme girişiminde bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor ancak şirket Tesla Model S'in 7 dakika 5 saniye gibi hızlı bir tur süresine ulaşabileceğine inanıyor.

Tesla'nın piste çıktığı videoyu buradan izleyebilirsiniz

Kaynak : https://electrek.co/2019/10/16/tesla-updated-model-s-plaid-prototypes-crazy-video-nurburgring/
35
8
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
35
8
4
2
2