İddia: Tesla, Nürburgring’de Porsche’nin Elektrikli Araba Rekorunu Ele Geçirdi

34
5
3
2
1
Dünyanın en zorlu pistlerinden biri olan Nürburgring pistinde elektrikli araba hız rekoru Porsche’nin elindeydi. Resmi kayıtlara göre Porsche Taycan Turbo S kullanılarak 7 dakika 42 saniyeyle rekoru elinde tutan Porsche’nin rekoru, resmi olmayan bir kayda göre Tesla’nın eline geçti.

Nürburgring, dünyanın en uzun ve en zorlu pistlerinden biri. Birçok kez yarışlara ev sahipliği yapmış olan bu pist, genellikle insanların otomobilleriyle turlaması için misafirlere açık tutulsa da arada sırada otomobil üreticileri araçlarının sınırlarını zorlamak ve hız denemeleri yapmak için Nürburgring pistini tercih edebiliyor.

Bu otomobil şirketlerinden biri olan Porsche, elektrikli otomobili Taycan Turbo S’nin sınırlarını zorlamak için aracı Nürburgring pistine sürdü. Pisti 7 dakika 42 saniyede tamamlayan Taycan Turbo S, Nürburgring’in en hızlı elektrikli otomobili olma unvanını kazandı. Elbette elektrikli otomobil denince ilk akla gelen Tesla’nın bu rekabetten uzak kalması beklenemezdi ve şirket, Model S isimli otomobilini piste sürerek Taycan Turbo S’ye meydan okudu.

Resmi olmayan kayıtlara göre yeni rekor 7 dakika 23 saniye ile Tesla Model S’ye ait:

Tesla Model S

İddialara göre Tesla Model S, pisti yaklaşık 20 saniye kadar erken bitirerek rekoru Porsche'nin eline almayı başardı. Bu rekora iddia dememizin sebebi, aracın pisti tamamlama süresinin resmi olarak hiçbir kaynak tarafından tutulmamış olması. İddialar ise yalnız bir kaynaktan değil, iki kaynaktan birden geldi.

Zamanlamalar resmi olarak yayınlanmasa da iki kaynağın aynı bilgiyi vermesi, iddiayı biraz daha güçlendiriyor. İlk kaynak, pistte casus çekimler yapan "Stefan Bauldauf". Diğer bir kaynak ise Almanya merkezli "Auto Motor und Sport" dergisi. İki kaynak da zamanlamayı kendi imkânları ile yaptığından ötürü henüz rekor yalnızca bir iddiadan ileri gidemiyor.

Kaynak : https://jalopnik.com/tesla-may-have-already-crushed-porsches-ev-nurburgring-1838179307
34
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
34
5
3
2
1