Nikola Tesla'nın "Evrenin Anahtarı" Olarak Nitelediği 3-6-9 Sayılarına Takıntısının Sebebi Neydi?

9
4
1
1
0
Nikola Tesla sayılara takıntılıydı ama özellikle 3, 6 ve 9 sayılarına. Dünyanın 3, 6 ve 9 sayısının önemini bilmesini istiyor, bunların son derece önemli sayılar olduğunu iddia ediyor ve hatta bu sayıları anlamamız durumunda evrenin anahtarına sahip olacağımızı sözlerinde belirtiyordu.

Kendisinin olağanüstü dehasının yanında ilginç takıntıları olduğunu zaten biliyoruz. Peki ama bu sayılar onun için neden özeldi? Ayrıca günümüzde birçok kişi bu takıntıyı neden sürdürmeye devam ediyor?

Tesla; elektrik motorları, radyo, uzaktan kumanda ve modern alternatif akım şebekesinin temelini oluşturdu. Ama yaşamı da en az buluşları kadar göz kamaştırıcı. Tesla’yı günlük hayatında tanıyanlarsa dehanın yalnızca buluşlarından değil tuhaflıklarından da bahsediyordu.

Kendi ifadelerine göre Tesla; geceleri sadece iki saat uyur, yemeğinden bir ısırık almadan önce çatalındaki yiyeceğin tam hacmini hesaplardı. Hatta aynı şeyi masada duran her şey için yapardı.

nikola tesla

Günlük hayatında garip takıntıları olduğu bilinen Nikola Tesla, bu sayıları da yaşamına adapte etmiş görünüyor. Ellerini üçer kez yıkaması, yemeğin hacmini hesaplaması, bir otele gittiğinde sadece 3 ile bölünebilen sayılardan oluşan oda numarası istemesi… Peki bunlar gibi pek çok garip huylarının ardında yatan gizem neydi?

Aslında düşününce birçok yönüyle bir bilim adamının tuhaflıklarından çok obsesif kompulsif bozukluğa benziyor.

Sayılarla olan bu felsefe, Tesla için kutsal bir arka plana sahipti. Peki sayılara olan bu tutkusunun asıl sebebi neydi?

tesla

Söylediğine göre 3, 6, 9 sayılarının ihtişamını anlayabilirsek evrenin anahtarına sahip olabiliriz. Aslında dehanın bu ünlü sözleri gerçekten söylediğinin de net bir dayanağı yok. Ama bilinen şu ki bu sayıların onun hayatında çok özel bir yeri vardı.

Tesla, son derece batıl birisi olarak kabul edilirdi. Aslında hepimiz hayatın birçok alanında bu batıl inançlarla tekrar tekrar karşılaşıyoruz. Hatta Tesla’nın söylediğine göre 3, 6 ve 9’un insanlık tarihinde bir anlamı bile var. Üçgen geometrik desenleri olan dünyaca ünlü eski Mısır piramitlerini düşünelim; ya da Hristiyan inancındaki baba, oğul ve kutsal ruhu.

Yine de Tesla için bu sayıların dini boyutta bir anlamı yoktu. Ona göre bu sayılar daha çok bilimsel bir arka plana sahipti. Bu özel üçlü; enerji, frekans ve titreşimden ve Tesla’nın, evreni tüm gizemleri barındırdığına inandığı köşe taşlarından oluşuyordu.

Günümüzde 3, 6 ve 9 rakamı tekniksel boyutta da bir anlam ifade ediyor. Bir tür çekim yasasını aktive eden bir dehanın kanaatlerinin modern sosyal medya dünyasıyla buluşması oldukça garip olsa da bu ortak fikre göre insan kendi yaşamını istediği şekilde yönlendirebilir.

Bu duruma aşina olmamızın da sebebi sosyal medyada gündem olan olumlama yazıları. Ancak Tesla’nın bahsettiği matematiksel formül ve 3, 6, 9 yöntemi biraz daha farklıdır. Bunu anlamak için önce bu yaklaşımın temel taşlarına göz atmamız gerekiyor. Yani olumlama ve çekim yasasına.

Çekim yasası genelde kişisel gelişim dünyasında konuşulan sözde rezonans yasasını tanımlar.

Kim bir amaç, bir istek ve bir fikri kendi içinde yaratır ve istediği hedeflere ulaşacağına yürekten inanırsa eninde sonunda ona ulaşacaktır. Çünkü böyle anlarda ruhsal enerji bir tür mıknatıs görevi görür. En derinlerde istediğiniz şeylere bu yöntemle yaklaşırsanız büyük olasılıkla sonunda başarılı olacaksınız.

Başta çok da mantıklı gelmeyen bu fikrin aslında çok destekleyicisi vardır. Örneğin Platon, Newton ve Einstein da bu ilkeyle uğraşmıştı. Öte yandan çekim yasasını kalpte tezahür ettirmek için olumlamaya ihtiyacı vardı. Bu içsel tezahür, hayatta seçtiğimiz hedefleri tekrar tekrar hatırlamaya dayanır. Bu biraz da ne ekersen onu biçersin felsefesine benziyor.

Bir sabah uyandığınızda ünlü ve zengin olma gibi durum tabii ki söz konusu değil. Kişinin hala yapmakla yükümlü olduğu eylemler var, ancak hayalinize ne kadar bağlı kalırsanız gerçekleşme olasılığı o kadar artar.

Hayallerimiz ve hayatımıza çekmek istediklerimizle 3, 6 ve 9 sayılarının bağlantısı nedir?

Bu yöntemi hayatına uyarlamak isteyen herkes burayı dikkatli okusun. Baştaki 3 sayısı, 3 dileği düşündüğünüzü ve bunları dikkatlice formüle ettiğinizi ifade eder. Ancak hedeflerinizi zaten onlara ulaşmışsınız gibi formüle etmek de önemlidir. Bu yüzden kendinize "mutlu olmak istiyorum" demek yerine "mutluyum" demek gerekiyor.

Kendiniz için karşılık gelen 3 onaylamayı bulduktan sonra artık onları içselleştirmeniz gerek. Burada da 6 rakamı devreye giriyor. Bu rakam, olumlamaları günde 6 kez tekrarlamayı ifade ediyor. Ancak bu sözleri gelişigüzel bir şekilde mırıldanmak yerine gerçekten vurgu ve inançla formüle etmek önemlidir. Son olarak da kişi 9 saniye boyunca bu mantraları tekrarlamalıdır.

Nikola Tesla, 3, 6, 9 teorisinin “evrenin anahtarını elinde tuttuğunu” iddia ediyordu. Tesla için bu üçlü “enerji, frekans ve titreşim” şeklindeydi. Onun bu sayılarla olan ilişkisi hayatın her alanına yayılmıştı; bu yüzden sayıların enerjisine de inanan, bunları devamlı kullanan biriydi. Günümüzde bilimle çok örtüşmeyen bazı fikirlere sahip olsa da bu, onun nasıl bir deha olduğunu yok etmiyor, aksine onun fikirlerinin daha çok insana yayılmasına öncü oluyor.

9
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
1
1
0