Bunun Adı Ticaret Değil: Ticaret Bakanlığı, Orman Yangını Fırsatçılarını İncelemeye Aldı

44
11
9
2
1
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamayla orman yangınları nedeniyle fırsatçılık yapan kişiler hakkında incelemeler başlatıldığını duyurdu. Muş, ormanlarla mücadele edildiği şu dönemde hiçbir fırsatçılığa mahal verilmeyeceğini söyledi.

Türkiye'nin bir haftayı geçen orman yangınlarıyla mücadelesi, bazı kesimler için fırsat haline geldi. Ticaretle uğraşan bazı fırsatçılar, orman yangınlarının çoğalması ve yangınlara müdahalede kullanılan ürünlere talebin artmaya başlamasıyla, bu tür ürünlere fahiş oranlarda zamlar yaptılar. Bu durum, Ticaret Bakanlığı'nın da gözünden kaçmamış gibi görünüyor.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada yangın söndürme topu, yangın tüpü ve yangın söndürme kıyafetleri gibi ürünlerde fahiş fiyat artışlarının yaşandığına dair iddiaların gündeme geldiğini ve bu iddiaları incelemeye aldıklarını söyledi. Yangınlarla mücadelenin hayati hale geldiği şu günlerde bu tür suistimallere mahal verilmeyeceğini ifade eden Bakan Muş, bunların mutlaka cezalandırılacağını belirtti.

Ticaret Bakanı'nın yaptığı açıklama şöyle

Ticaret Bakanı Mehmet Muş

Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yapılan açıklamanın çok yerinde olduğunu açıkça söylemek gerekiyor. Zira ülkemizin dört bir yanında etkili olan orman yangınları nedeniyle bahsi geçen ürünlerin fiyatlarında çok ciddi yükselişler oldu. Bunun nedeni ise yangınlara gönüllü olarak müdahale etmek isteyen vatandaşların bu ürünlere yönelmesi ve buna paralel olarak da yangın söndürme ürünlerine olan talebin yükselmesiydi.

Bakan Muş tarafından yapılan açıklamalara göre konuyla ilgili çalışmalar, Ticaret Bakanlığı'na bağlı Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilecek. Yapılacak incelemeler sonucunda yanan ormanlarımızdan kendilerine fırsat çıkarmaya çalışan kişilere, bu yaptıklarının hesabı sorulmuş olacak...

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/ekonomi/son-dakika-haberibakan-mus-fahis-fiyat-artislari-incelemeye-alindi,Ju03pqYkrEiOtJdM1HQvIg
44
11
9
2
1
Emoji İle Tepki Ver
44
11
9
2
1