TikTok'taki Akıma Katılmak İsteyen 5 Yaşındaki Çocuk Göz Merceğinden Oldu

312
167
54
16
12
Ankara'da TikTok'ta gördüğü akıma katılmak isteyen 5 yaşındaki çocuk, soda şişesinin patlaması sonucu göz merceğinden oldu. Gözüne 20 dikiş atılan çocuk, 3 gün içinde 2 farklı ameliyata girdi.

Sosyal medya, zaman zaman büyüyen akımlar nedeniyle insanların hayatının riske girmesine bile neden olabiliyor. Bugüne kadar akımlara katılan birçok insanın ciddi şekilde yaralandığını görsek de bu durum hiç durmayacak gibi duruyor. Sosyal medya akımlarının bu seferki hedefi, 5 yaşındaki bir çocuk oldu.

Ankara'da yaşayan 5 yaşındaki Çınar Ortakçı, 16 Temmuz günü TikTok'ta akım haline gelen 'soda açma' videosundan etkilenip annesine soda aldırdı. Çınar, daha sonra sodayı videolardaki gibi kaşıkla vurarak açmayı denedi. Bu denemeler sırasında patlayan şişenin cam parçaları Çınar'ın gözüne isabet etti.

2 ameliyata girdi, 20'den fazla dikiş atıldı:

tiktok

Hastaneye kaldırılan Çınar, burada 3 gün içinde 2 ayrı ameliyat geçirdi. TikTok videosundan etkilenerek akıma katılmaya çalışan 5 yaşındaki çocuğun sağ gözündeki mercek alındı ve 20'den fazla dikiş atıldı. Çınar, ardından hastaneden taburcu edildi. Anne Melike Nur Ortakçı'nın anlattıklarına göreyse doktorlar, Çınar'ın en az 5 ameliyat daha olabileceğini söylediler.

Oğlu Çınar'ı sürekli takip ettiğini belirten anne, akım haline dönüşen videolarda yetişkinlerin sodayı bıçakla patlatıp açtıklarını, çocukların da bunu kaşıkla yaptıklarını belirtti. Kendi çocuğunun da kaşıkla soda açmayı çalıştığını söyleyen anne, olayın yalnızca 3 saniyelik olduğunu belirterek "Bana kimse kızmasın, çocuğu nasıl görmedin" demesin dedi.

tiktok

Anne, açıklamalarına oğluyla ilgilenen, onunla çocuk olup vakit geçiren bir anne olduğunu belirtti ve devletin bu konuya el atması gerektiğini söyledi. Çınar Ortakçı'nın babası Ramazan Ortakçı da anneyle benzer bir şekilde devletin bu tarz uygulamaların kapatılmasını ve sansür istediğini belirtti.

Baba Ramazan Ortakçı'nın açıklamasına göre doktorlar, şu anda Çınar'ın gözünün görmesi ile ilgili net bir şey söyleyemiyorlar. Şu anda gözünde 20'den fazla dikişle duran Çınar'ın dikişleri, her şey yolunda gitti takdirde bundan 4 ay sonra alınacak.

Kaynak : https://www.dha.com.tr/yurt/internetteki-soda-acmavideosu-goz-merceginden-etti/haber-1783687
312
167
54
16
12
Emoji İle Tepki Ver
312
167
54
16
12