Tinder'ı Türkiye'de Kaç Kişi Kullanıyor?

62
27
6
4
1
Çöpçatanlık uygulaması deyince akla ilk gelen uygulamalardan bir tanesi olan ve Match Group’a ait Tinder’ın Türkiye profili ortaya çıkartıldı. Geimus Türkiye’ye göre ülkemizde 1 milyondan fazla kişi Tinder kullanıyor.

Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya platformları, insanlar arasındaki iletişimi bir hayli kolaylaştırdı. Sosyal medya siteleri ve uygulamaları sayesinde insanlar, dünyanın farklı yerlerindeki kişilerle çok kolay bir şekilde iletişim kurmaya başladı. Tabii sosyal platformlar sadece bunlardan da oluşmuyor. Birçok çöpçatanlık uygulaması da kullanıcılarına hizmet etmek faaliyetlerine devam ediyor. Bu alanda birçok farklı uygulama bulunsa da bu alandaki en popüler uygulama Tinder.

Sadece Google Play Store’da 100 milyondan fazla yüklenme sayısına sahip olan uygulama, hem ülkemizdeki hem de dünyadaki en popüler çöpçatanlık uygulamalarından bir tanesi. Karşınıza çıkan profilleri sağa ve sola kaydırarak insanlarla eşleşmenizi sağlayan uygulama, ülkemizde de oldukça fazla kişi tarafından kullanılıyor. Peki bu uygulamanın ülkemizdeki istatistikleri nasıl?

"Türkiye’de her 80 kişiden 1'i Tinder kullanıyor"

Tinder

Dijital medya araştırma ve reklam teknolojileri şirketi Gemius Türkiye, bu çöpçatanlık uygulamasını Türkiye’de kaç kişinin kullandığını açıkladı. Gemius Türkiye Mobil Reytings’in eylül ayı raporuna göre ülkemizde Tinder kullanan kişi sayısı 1 milyon 78 bin. Yani ortalama olarak ülkemizdeki her 80 kişiden biri Tinder kullanıyor.

Tinder, sadece mobil uygulamadan değil PC üzerinden de kullanılabiliyor. Uygulamayı PC üzerinden kullanan kişi sayısı ise 25 bin. Peki uygulamayı kullananların cinsiyet dağılımı bize neler gösteriyor?

Açıklanan rapora göre ülkemizde uygulamayı kullananların yaklaşık %80’i erkeklerden oluşuyor. Yani uygulamadaki erkek kullanıcıların sayısını neredeyse 800 bin. Erkeklerin oldukça yoğun olduğu bu platformda erkekler, kadınlardan iki kat daha fazla vakit geçiriyor. Peki siz Türkiye'deki Tinder kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yanıtlarınızı yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201912131040834140-turkiyede-kac-kisi-tinderdan-sevgili-ariyor-sorusu-yanit-buldu/
62
27
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
62
27
6
4
1