Android 11'in Üçüncü Betasıyla Yeni Bir Sürpriz Yumurta Daha Keşfedildi

22
13
1
1
0
Android 11'in dün yayınlanan üçüncü beta sürümü, yeni bir sürpriz yumurtayla geldi. Önceki beta sürümlerde karşımıza çıkan sürpriz yumurtanın devamı niteliğinde olan bu sürpriz yumurta ile kullanıcılar, Android 7 Nougat'ın "Neko Cat" isimli oyununa erişebiliyorlar.

ABD merkezli teknoloji devi Google, son dönemlerde Android işletim sisteminin son sürümü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Hatta şirket, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması beklenen Android 11'in üçüncü betasını da dün yayınladı. Bu beta sürüm, kullanıcılar için büyük bir önem arz ediyor çünkü Google, bundan sonra yeni bir beta sürüm daha yayınlamayacak. Şirketin bir sonraki güncellemesi, Android 11'in ilk kararlı sürümü olacak.

Android 11'in son betası ile meraklı kullanıcılar ve geliştiriciler, bu işletim sisteminin sahip olduğu yeni özellikleri keşfetme imkanına sahip oldular. Ancak Google, Android 11'in son beta sürümünde sadece düzeltme ve yeni özellikler sunmamıştı. Bu beta sürümde, kullanıcıları bir de sürpriz yumurta bekliyordu.

Android 11

Google, Android işletim sistemine zaman zaman sürpriz yumurtalar ekliyor. Hatta şirket, Android 11'in önceki sürümlerinde de bir sürpriz yumurta yerleştirmişti. Önceki sürümlerde karşımıza çıkan sürpriz yumurta, Android 11'in logosunun bir ses kadranı gibi görünmesiydi. Son beta sürümle ortaya çıkan sürpriz yumurta ise ilkini biraz daha genişletiyor.

Android 11'in ilk sürpriz yumurtasında kullanıcılar, Android 11'in yarım logosunu ayarlayabiliyor, birkaç denemeden sonra da Android 11'in tam logosuna erişebiliyorlardı. İşte bu sürpriz yumurta, artık başka bir yeniliğin daha kapılarını aralıyor. Kullanıcılar, Android 11'in logosunu tamamladıktan sonra ekranın en altında bir kedi emojisi görüyorlar. Peki bu emoji ne anlama geliyor?

Android 11

"Neko Cat" isimli bir oyun, belki bazılarımıza tanıdık gelebilir. Bu oyun, Android 7.0 Nougat ile birlikte hayatımıza girmişti. Geliştirici ekip, o dönemlerde de kedi yakalamaya çalıştığımız bu oyunu bir sürpriz yumurta olarak kullanıma sunmuştu. Hatta bu sürpriz yumurta o kadar ilgi görmüştü ki Google ekibi, bu mini oyunu Google Play Store üzerinden yayınlamıştı. Android 11'in son beta sürümüyle birlikte bu mini oyun, aramıza geri dönmüş durumda. 

Dileyen kullanıcılar, Android 11'in yeni sürpriz yumurtasına erişebiliyorlar. Bunu yapmak içinse öncelikle Android 11'in ilk sürpriz yumurtasını görmeye çalışmanız, kedi emojisini gördükten sonra da telefonunuzun güç tuşunu kullanarak Android 11'in yeni kontrol paneline erişmeniz gerekiyor. Akıllı ev kontrolleriyle ilgili bölüme girip "Diğer Uygulamaları Gör" butonuna dokunduğunuz zaman da "Neko Cat"e erişim sağlayabiliyorsunuz.

Android 11

Android 11'in yeni sürpriz yumurtasını deneyimleyebilmek için, ilgili bölüme girdikten sonra karşınıza çıkan yiyecek kasesi ve su kabını doldurmanız gerekiyor. Bu işlemleri yaptıktan sonra da kedi oyuncağıyla birkaç kez oynayın. Eğer şanslıysanız, telefonunuzun ekranını kitledikten bir süre sonra bir kedinizin olduğuna dair bildirim alacaksınız. Eğer bu bildirim gelmezse aynı şeyleri tekrar tekrar yapmayı deneyin.

Android 11'de karşımıza çıkan Neko Cat, bildirim alarak sahip olduğunuz kedinizle bir süre ilgilenme imkanı sunuyor. Hatta bu kedinin ismini değiştirebiliyorsunuz ya da ekranınızdaki yerini ayarlayabiliyorsunuz. Eğer yeni bir kedi kazanırsanız, yeni kedinizle de aynı şekilde ilgilenebiliyorsunuz. Android 11'in son sürpriz yumurtası, Android 11 beta kullanıcılarının hoşuna gidecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://9to5google.com/2020/08/06/android-11-easter-egg-neko-cat-game/
22
13
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
22
13
1
1
0