Genel Kültür Bilgisine Güvenenler için Trivia Crack Benzeri 9 Mobil Oyun

10
4
1
1
0
Masa oyunları ve televizyon programlarıyla alıştığımız bilgi oyunları, akıllı telefonların gelişmesiyle iyice hayatımıza girdi. Mobil oyunlarda çokça tercih edilen bilgi oyunları kategorisinin son dönemde en çok tercih edilen isimlerinden biri ise Trivia Crack. Biz de bu türün meraklıları için Trivia Crack benzeri 9 adet oyunu sizler için derledik.

Genel kültürünüze güveniyor ve bunu arkadaşlarınızla birlikte test etmek mi istiyorsunuz? Bu eğlenceye her yerden kolayca mobil olarak katılmak gibi bir isteğiniz de varsa aradığınız şey mobil bilgi uygulamaları. Trivia Crack oyununu duymuşsunuzdur. Mobil bilgi oyunları kategorisinde en çok tercih edilenlerden biri bu oyun. Biz de bu oyunu baz alarak oynamak isteyebileceğiniz 9 benzer oyunu sizler için derledik.

Bu tip oyunların en ünlüsü ve hatta öncüsü, masa oyunlarının popüler olduğu 90'lar ve 2000'lerde ünü artmış masa oyunu Trivial Pursuit. İsmini aldığı 'trivia' kelimesi aslında 'ıvır zıvır bilgi' demek. Oluşturduğumuz bu liste de aynı şekilde rastgele sorular sorarak genel kültürünüzü test edecek bilgi oyunlarından oluşuyor. Açıklamaların altında oyunların App Store ve Google Play linklerine ulaşabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım. 

Bil ve Fethet

bil ve fethet bilgi oyunu

Önceden Facebook'ta yaygın olan Bil ve Fethet, bir süredir mobil platformlarda Trivia Crack kadar yaygın. Bilgi oyunları kategorisinin ünlü üyelerinden olan oyunun asıl adı Triviador. Ancak Türk oyuncular için ismi ve içeriği uzun zaman önce değiştirildi. Çoğu oyun gibi bu da başkalarıyla yarıştığınız bir oyun, ancak soruları bildikçe ülkeniz güçleniyor ve yeni yerler fethedebiliyorsunuz. Son güncellemeyle puanları düşen oyun, hâlâ kategorinin hatrı sayılır isimlerinden.

General Knowledge Quiz

general knowledge quiz bilgi oyunu

İsminden de anlaşılacağı üzere General Knowledge Quiz, genel kültür soruları soran bir oyun. Ancak oyun sadece bilginizi sınamakla kalmıyor, resimler ve eğlenceli ek bilgiler sunarak yeni şeyler öğretiyor. Sorularda arkadaşlarınızdan yardım da alabileceğiniz oyun, bitirdiğinizde bir sertifika vererek başarınızı taçlandırıyor.

Quizizz: Play To Learn

quizizz bilgi oyunu

Quizizz, bilgiyi sınamak ve öğretmeyi dengeleyen bir oyun. Bol keseden konunuzu seçip yarışmaya başlıyorsunuz. Yaptığınız doğru ve yanlışları sonradan görebiliyor, gelişmenizi takip edebiliyorsunuz. Öğretmenlerin de sınıflarda kullandığı bu uygulamanın 20 milyondan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Sporcle Party: Social Trivia

sporcle party bilgi oyunu

Onlarca konu seçip arkadaşlarınıza meydan okuyabileceğiniz bu oyunda binlerce soru bulunuyor. Ayrıca belirlediğiniz bir konu üzerinden kendi sorularınızı oluşturup arkadaşlarınızı sınayabiliyorsunuz. 

League of Quiz

league of quiz bilgi oyunu

Ünlü masa oyunu Trivial Pursuit'i andıran League of Quiz, bir tahta üzerine atılan zarlarla oynanıyor. Üzerine geldiğiniz hanenin konusundan soru cevaplayıp her renkten dilim kazanmaya çalışıyorsunuz. Rastgele insanlarla oynadığınız oyunda sohbet özelliği de bulunuyor.

Trivia Puzzle Fortune

fortune phrases

İpuçları vererek doğru cevabın harflerini bulmanızı isteyen Trivia Puzzle Fortune​, televizyondan bildiğimiz Çarkıfelek benzeri bir bilgi oyunu. Ünlü televizyon şovundaki gibi ekranda bazı harfler ve bir ipucu beliriyor. Elmas karşılığında fazladan ipucu alabiliyor ve bildikçe altın kazanıyorsunuz. Çarkıfelek'ten tek farkı, çark olmaması.

SongPop 1&2

SongPop, listedeki diğer bilgi oyunlarından biraz daha farklı. Bu oyunda genel kültür değil, sadece müzik üzerinden yarışıyorsunuz. Rastgele bir oyuncuyla eşleştikten sonra şarkılar sıra sıra başlıyor, en hızlı ve en fazla bilen kazanıyor. Oyunda birçok konu başlığı mevcut, hem sanatçılar hem de müzik türleri üzerinden yarışmak mümkün. Ek olarak yarıştığınız kişilerle arkadaş olabiliyor, sohbet edebiliyorsunuz.

Kahoot

Listemizin en yüksek puanlı üyesi, bir dönemin 'meme'lerine de konu olmuş olan meşhur oyun Kahoot. Aslında oyun doğrudan genel kültür üzerine değil, konuyu soruları yazan kişi belirliyor. Oyunun basitçe açıklaması şu şekilde: Biri tarafından hazırlanmış soruları cevaplamak üzere çevrimiçi bir odaya giriyorsunuz. Kodla girdiğiniz odada oyun başlıyor. Bu arada yarıştığınız ortamda bir de bilgisayar olsa iyi olur, çünkü cevap renklerini bu şekilde görüyorsunuz. Sorular bazen resimlerle desteklenerek ana ekrandan soruluyor ve siz de cevabın olduğu renkteki butona basıyorsunuz. En yüksek puana sahip kişiler oyunun sonunda sıralanıyor. Klasik oynanış bu olsa da oyunun yeni modları da mevcut. Partilere renk katan Kahoot, sınıflarda öğretmenler tarafından da kullanılıyor. 

Trivia Fight: Quiz Game

trivia fight bilgi oyunu

Listenin en yaratıcı oynanışa sahip oyunlarından biri olan Trivia Fight, Trivia Crack gibi renkli bir temaya sahip. Ancak bu oyunda rakibinizi bilginizle resmen dövüyorsunuz. Bir taraf doğru bilip diğer taraf yanlış bildikçe bir karakter diğer karaktere vuruyor. Canı biten taraf kaybediyor. Seçtiğiniz karakterle istediğiniz konuda 'dövüşüp', sıralamada üste çıkmaya çalışıyorsunuz. 

Trivia Crack benzeri bilgi oyunlarını incelediğimiz listemizin sonuna geldik. Daha önce Trivia Crack ya da diğer benzer oyunlardan birini oynadınız mı? Listede olması gerektiğini düşündüğünüz başka oyunlar var mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın!

10
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
1
1
0