Tüm Dünyada Işıklar, 1 Saatliğine Söndürülecek

222
23
22
10
5
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), 10 yıldır sürdürdüğü Dünya Saati etkinliğini bu yıl 6 Nisan'da gerçekleştirecek. Etkinlik kapsamında katılımcılar, 1 saat boyunca ışıkları söndürecekler.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF),  iklim değişikliğinin etkilerinin azaltılması konusunda tüm dünyanın dikkatini çekmek için 10 yıldır Dünya Saati (Earth Hour) adlı bir etkinlik düzenliyor. Geçtiğimiz yıl 7 kıtadaki 135 ülke ve bölgeden 2 milyar insanın katıldığı etkinlikte kişi ve kurumlar, ışıkları söndürerek küresel iklim değişikliğine dikkat çekiyor.

Türkiye’de WWF Türkiye öncülüğünde gerçekleştirilecek etkinlik, 6 Nisan Cumartesi günü 20.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. ‘Doğa ve İnsan için Yeni Bir Başlangıç’ temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte geçtiğimiz yıl 3 bini aşkın kurum ışıklarını söndürmüş, iki milyar kişi etkinliğe katılım göstermişti.

Küresel çapta gerçekleştirilmekte olan bu etkinliğe bireysel ya da kurumsal olarak kayıt olmak için dunyasaati.org web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Katılımcılar, etkinliğe katılacakları noktayı harita üzerinden işaretleme imkanına sahipler. Bu sayede etkinliğe katılım gösteren diğer kişilerle bir araya gelme fırsatı yakalıyorlar.

Etkinliğin web sitesini ziyaret edenler, sitenin ana sayfasında bulunan sembolik boğaz köprüsünün bir ışığını söndürebilecekler. Etkinliğin gerçekleşeceği 6 Nisan Cumartesi günü ise İstanbul Boğazı’ndaki üç köprünün de ışıkları gerçekten söndürülecek. Böylece bu önemli etkinliğe, İstanbul’un en önemli sembollerinden biri de katılım göstermiş olacak.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/dunyada-isiklar-1-saatligine-kapatilacak-3997440/
222
23
22
10
5
Emoji İle Tepki Ver
222
23
22
10
5