Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

İklim Değişikliği Nedeniyle Dünyada İlk Kez Bir Memelinin Soyu Tükendi

Avustralya'da yaşamını sürdüren mozaik kuyruklu sıçanların nesli tükendi. Bu durum, memeliler tarihinde maalesef bir ilk oldu.

İklim Değişikliği Nedeniyle Dünyada İlk Kez Bir Memelinin Soyu Tükendi
Enes K. Enes K. /

Avustralya'da Büyük Set Resifi dolaylarında yaşayan mozaik kuyruklu sıçanların soyu resmen tükendi. Doğal olmayan sebeplerle tetiklenen iklim değişikliği nedeniyle, artık bu sıçan türü dünyada var olmayacak.

İklim Değişikliği Nedeniyle Dünyada İlk Kez Bir Memelinin Soyu Tükendi

Maalesef bu vaka dünya tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor. Daha önce hiçbir memeli türünün soyu iklim değişikliği nedeniyle kurumamıştı. Avustralya Çevre Bakanlığı, yaşanan gelişmeyi resmen kamuoyuna duyurdu.

İklim Değişikliği Nedeniyle Dünyada İlk Kez Bir Memelinin Soyu Tükendi

Çevre Bakanlığı, bugün itibarı ile mozaik kuyruklu sıçanların resmen soyu tükenmiş canlılar listesine alındığını duyurdu. Küresel ısınma, sıcaklık artışları ve buzulların erimesi bu türün yok olmasındaki yegane unsur oldu.

YORUMLAR

(6)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
J
Joseph stalin 6 yıl önce
üzdü...
E
Emanetci SA 6 yıl önce
amma tırsdınız he rahat olun bune yaşama arzusu böyle :D az da ebediyet için birşey yapın
U
uğur çetinkaya 6 yıl önce
Thanos'un Neden İnsanlığın %50 sini Yok Etmek İstediğini Anladım