Hepimize Geçmiş Olsun: Türkiye’de 500 Bin TL’nin Altında Sıfır Araba Kalmadı!

18
4
2
0
0
Otomotiv markalarının haziran ayı güncel fiyat listelerini paylaşmasıyla, Türkiye'de 500 bin TL altına sıfır otomobil kalmadı. Ayrıca, Türkiye'deki en ucuz araba unvanı da haziran ayı itibarıyla el değiştirdi.

Haziran ayının başlamasıyla otomotiv markaları fiyat listelerini güncellemeye başladı. Tabi bu markalar arasında başı çekenler, Türkiye'deki en ucuz arabaları satan Fiat ile Hyundai oldu. Her iki marka da fiyatlarına zam yaparken Hyundai cephesinde çok önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, Türkiye'nin en ucuz arabası olan i10'un satışlarını resmen durdurdu. Böylelikle Türkiye'deki en ucuz araba olma unvanı Fiat Egea'ya geçti. 

Otomotiv sektöründeki tek önemli gelişme bu değil. Fiat, Türkiye'deki en ucuz ikinci araba olan Egea'ya 50 bin TL'nin üzerinde zam yaptı. Hal böyle olunca Türkiye'de 500 bin TL'nin altına sıfır araba kalmamış oldu. Bu durumun ikinci el pazarına nasıl yansıyacağı şimdiden merak konusu oldu. 

Fiat'taki güncel durum şöyle:

Fiat

Fiat'ın resmi internet sitesine girip Egea modelleri için fiyat bilgisi almaya çalışırsanız, en ucuz versiyon olan "Easy"nin başlangıç fiyatının 524.000 TL olduğunu göreceksiniz. Egea'nın "gırtlak dolu" versiyonu olan Lounge'ın en pahalısı ise 938.900 TL fiyat etiketine sahip. Bu arada; bunların kampanyalı fiyat olduğunu da belirtelim. Baz model Fiat Egea'nın kampanyasız satış fiyatı ise 549.900 TL olarak kayıtlara geçti.

Bir de Hyundai'daki duruma bakalım:

Hyundai

Hyundai'nin internet sitesine girdiğimiz zaman ise i10 satışlarının durduğunu görüyoruz. Hyundai'daki en ucuz fiyat ise 600 bin TL'nin üzerinde

Çoktan rekabetçi olmayı bıraktı ama... Renault Clio güncel fiyatları da şöyle:

Renault

Renault Clio, bir dönemler Türkiye'nin en ucuz arabalarından bir tanesiydi. Ancak bu durum, 2023'ün başından beri geçerliliğini yitirdi. 2023 yılında arka camı hala manuel olan Renault Clio, 609 bin TL'den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor...

Fiyatların geldiği noktaya tepki var!

Otomotiv sektöründeki son durumu paylaştığımız Twitter gönderimize baktığımızda, okurlarımızın bu duruma tepki gösterdiklerine şahitlik ediyoruz. İşte bize gelen bazı yanıtlar:

Twitter

Yaşananlara ironik cevaplar verenler de vardı:

Twitter

Twitter

Ama unutulan bir şey var... Sıfır araba satışları, mayıs ayında da rekor kırdı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), mayıs ayına ilişkin sıfır otomobil ve hafif ticari araç satışı istatistiklerini geçtiğimiz saatlerde paylaştı. Paylaşılan rakamlar, Türkiye'de araç satışlarında patlama yaşandığını gözler önüne seriyor. Herkesin şikâyet ettiği bir ortamda bu durumun nasıl yaşandığını anlamak güç...

18
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
18
4
2
0
0