Brezilya’da Teslim Olan Çiftlik Bank Kurucusu Mehmet Aydın, Türkiye’ye Giriş Yaptı

116
7
6
3
3
Çiftlik Bank dolandırıcılığı sonrasında ülkeden kaçıp neredeyse 3 yılın ardından Brezilya’da teslim olan Mehmet Aydın, İstanbul’a getirildi. Saat 22.00 sularında İstanbul Havalimanı’na varan ‘Tosuncuk’, ülkeye ayak bastığı gibi gözaltına alındı.

Kurduğu Çiftlik Bank’ın yatırımcılarının parasıyla 2018 yılında kayıplara karışan, uzun süre sonra Brezilya’da olduğu öğrenilen Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde “Türk adaletine teslim olacağını” açıklamıştı. Bugün gözaltı görüntüleri orataya çıkan ‘Tosuncuk’ lakaplı Aydın’ın ülkeye giriş yaptığı haberi sonunda geldi.

Ortaya çıkan gözaltı görüntüleriyle birlikte Mehmet Aydın’ın Türkiye’ye varacağı tarih de bildirilmişti. Bu akşam 22.30 sularında ülkeye giriş yapacağı söylenen Tosuncuk, tahmin edilenden erken zamanda İstanbul Havalimanı’na indi.

Mehmet Aydın indiği gibi gözaltına alındı

mehmet aydın

Yakın zamanda Brezilya’daki Türk Konsolosluğu’na giderek teslim olan Mehmet Aydın, Türkiye’nin isteğiyle bugün Brezilya’dan sınır dışı edildi. Türkiye saati ile 09.40'ta Sao Paulo kentindeki Guarulhos Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan uçakla yaklaşık 12 saatlik bir yolculuk yapan Tosuncuk, 22.00 sularında İstanbul Havalimanı’na vardı. 

Hakkında açılan soruşturmalar ve kamu davaları devam eden Tosuncuk, Türkiye’ye ayak bastığı gibi gözaltına alındı. Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne dahil olarak çalışan İstanbul Havalimanı Adliyesi’ne sevk edilen Mehmet Aydın, burada savcıya ifade verecek. Ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülecek olan ‘ünlü girişimci’, 4 günlük gözaltının ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilecek.

Tosuncuk’un cezası ne olacak?

tosuncuk

Binlerce insanın mağdur konumuna düştüğü Çiftlik Bank olayından sonra yurt dışında saklanan Mehmet Aydın, 2 yılı aşkın süredir firari durumdaydı. Teslim olana kadar Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Aydın; nitelikli, örgütlü ve bilişimli dolandırıcılık gibi suçlarla anıldı. İfade sonrası neler gelişecek göreceğiz, ancak şu anda Tosuncuk’un 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapsi isteniyor. Olayla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak isterseniz, Çiftlik Bank olayını kısaca özetlediğimiz videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.trthaber.com/haber/gundem/tosuncuk-turkiyeye-getirildi-593114.html
116
7
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
116
7
6
3
3