Türkiye Liseliler Birliği, ‘Mavi Balina’ Oyununa Karşı Eylem Yaptı

33
4
3
1
0
Türkiye Liseliler Birliği (TLB), yüzlerce çocuk ve gencin ölümüne neden olan Mavi Balina’ya karşı eylem yaptı.

Mavi Balina, gençleri suça ve intihara yönlendiren bir oyun olarak biliniyor. Genellikle intihar vakalarıyla gündeme gelse de oyunun aşamaları suç işlemeye de yönlendiriyor ve oynayanları bu illetten kurtarmak pek de kolay olmuyor.

Türkiye Liseliler Birliği TLB, Mavi Balina’ya karşı bir basın açıklaması yayınladı. TLB Genel Başkanı Hakkı Erman Ergincan, "Oyunlar, bizi eğlendiren, bir araya getiren, geliştiren etkinliklerdir. Kimi zaman eğitimin bir parçasıdır. Mavi balina ve türevleri ise canımıza kast etmektedir. Bunlara oyun demek büyük hatadır. Medya başta olmak üzere tüm yetkililere çağrımızdır; bunlara oyun diyerek meşrulaştırmayın, masumlaştırmayın. Mavi Balina, oyun değil virüstür" açıklamasını yaptı.

Ergincan ayrıca Mavi Balina’yı sistemin saldırısının en uç örneği olarak nitelerken, internette çok sayıda ahlaksızlık aşılayan, uyuşturucuya özendiren ve intihara yönlendiren unsur olduğunu da belirtti. Bu etkinliklerde insanların hırsızlık yapmak, insan öldürmek ve arkadaşlarına saldırmak zorunda kaldıklarını söyleyen Ergincan, Mavi Balina’da ise bu sürecin intihara kadar gittiğini ifade etti.

Ergincan, başta Milli Eğitim Bakanlığı ve BTK başta tüm devlet kurumlarına seslenerek, "Polis öldürmeye, hırsızlık yapmaya, insan kaçırmaya özendiren; sanal zorbalığın ve istismarın en somut örneği olan bu virüslere derhal müdahale edilmelidir. İhmal, istismar ve siber zorbalık durumunda insanların güvenle sığınabileceği destek birimleri kurulmalıdır. Televizyonun en çok izlendiği saatlerde bilinçlendirici kamu spotları yayınlanmalıdır" dedi.

Bu virüsleri siber terör olarak niteleyen Ergincan, “Siber saldırılar, ülkeleri milyarlarca lira zarara uğratmaktadır. Saldırıların insan sağlığı üzerindeki zararı ise parayla ölçülemez. Ülkemize giren dijital içeriklerin denetimi zayıftır. Bazı dizi ve filmlerde alenen Türkiye düşmanlığı işlenmektedir, ahlaksızlık özendirilmektedir ve bunlar rahatlıkla yayılmaktadır. Ülkemizin sanal gümrüğe de ihtiyacı vardır. Zehirli ürünlerin gümrüklerimizden geçmesi yasak olduğu gibi, beynimizi zehirleyen, ahlaki ve kültürel tahribata neden olan bu virüsler de ülkemize girememelidir" açıklamasını yaptı.

Ailelere de seslenerek tablet, bilgisayarlar veya cep telefonlarını yasaklamanın, ödül-ceza sisteminin bir parçası yapmanın çözüm olmadığını söyleyen Ergincan, aileleri teknolojinin hayatın bir gerçeği olduğunu, doğru kullanımı için ailelerin bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903171038248311-tlbden-mavi-balina-eylemi/
33
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
33
4
3
1
0