8
2
2
1
0

Hemen hemen her şeyin internete bağlanarak akıllandığı bir dönemde yaşıyoruz. Bunların başında da akıllı ev sistemleri ile elbette ki yuvalarımız geliyor. Alexa, Google Home gibi akıllı ev asistanlarının yarıştığı günümüzde, Arçelik’ten önemli bir atak geldi. Dünyanın ilk Türkçe asistanı olarak lanse edilen Asista’yı geliştiren Arçelik, evlerinizi akıllı hale getirmeye hazırlanıyor.

Bugün hazırladığımız videoda Arçelik’in ADA 101 modelinde çalışan Asista’yı alıp sorular sorarak ne gibi cevaplar verdiğini karşılaştırdık. Bazı sorulara son derece mantıklı cevaplar veren akıllı asistan, bazı sorularda ise bizleri hayal kırıklığına uğrattı.

Arçelik’in robotik asistanına baktığımızda, bizleri ilk başta kendi uygulamasına sahip olmaması karşılıyor. Bu durum, ilk bağlantıyı bir hayli zorlaştırdığı gibi, kullanımı da bir hayli zorlamış. Onun dışında kişisel asistanın robotik sesinin bizleri tatmin etmediğini de söylemek gerekiyor. Google’ın İngilizce için büyük uğraşlar verdiği robotik ses sorunu, Asista için son derece ciddi bir problem gibi gözüküyor.

Gelelim donanım kısmına; üzerinde 4 adet mikrofon bulunan Asista, 360 derecelik alanda 5 metreye kadar algılayabiliyor. Gürültü ve yankı bastırma gibi teknolojilere de sahip olan akıllı asistan, 18 cm yükseklik, 9 cm genişlik ve derinlik boyutuna sahip. Bu boyutlarla birlikte 480 gramlık bir ağırlığı da bulunan akıllı asistan şu anda 899 TL’den satılıyor.

Eğer sizler de akıllı asistanı merak ediyorsanız, videomuz sizin için güzel bir kaynak olacaktır.

8
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
1
0