Twitter’ın Kurucusu Jack Dorsey’in Twitter Hesabı Hacklendi

107
16
7
7
7
Siber dünyada hiç kimse hiçbir yerin %100 sahibi olamıyor. Buna dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey de dahil. Dorsey’in kendi kurduğu platformdaki kişisel profili, yani Twitter hesabı bu akşam hacklendi.

Twitter’ın kurucusu, ortağı ve şu anki aktif CEO’su Jack Dorsey’in Twitter hesabı, kimliği henüz bilinmeyen korsanlar tarafından ele geçirildi. Dört milyon takipçisi olan resmi hesaptan yapılan paylaşımlar ise şok etkisi yarattı.

Uzun bir süredir ırkçılık, ırkçılığı destekleyen paylaşımlar ile mücadelede eden Twitter, bu yönde yazılımsal geliştirmeleri de gündemine alıyordu. Yapay zeka tarafından paylaşımların filtrelenmesi, tespit edilen hesapların ve paylaşımların kaldırılması da buna dahildi. Ancak Dorsey’in ele geçirilen hesabından yapılan paylaşım, baştan sonra ırkçılık kokuyordu.

Hesap, Twitter tarafından kısa süre içerisinde tekrar geri alındı ve paylaşımlar aniden ortadan kayboldu. Elbette internet boş durmadı ve paylaşımların ekran görüntüsü, Twitter başta olmak üzere pek çok sosyal medya mecrasında ışık hızında yayıldı.

jack dorsey

Twitter, Dorsey’in hesabının kim ya da neden ele geçirildiğine dair bir açıklamada bulunmadı. Böylece kişisel bilgilerimizin güvenliğinden endişe ettiğimiz yeni dönemde, Twitter CEO’sunun bile kendi mekanına sahip olamayacağınız gördük.

107
16
7
7
7
Emoji İle Tepki Ver
107
16
7
7
7