Twitter iOS Uygulamasına Apple Canlı Fotoğraflar Desteği Geliyor

9
2
1
1
0
Geç olsun güç almasın diyen Twitter, iOS uygulamasına 2015 yılında yayınlanan Apple Canlı Fotoğraflar için destek getirmeyi test ediyor.

Apple, 2015 yılında iPhone 6S için gerçekleştirdiği lansman etkinliği sırasında Canlı Fotoğraflar (Live Photos) adında yeni bir özellik tanıtmıştı. Canlı Fotoğraflar, herhangi bir fotoğrafın çekmeden önceki ve çektikten sonraki 1.5 saniyelik süreyi de gösteren ve sadece dokunulduğunda etkinleştirilen hareketli fotoğraflardır.

Canlı Fotoğraflar özelliği, iPhone kullanıcıları tarafından beğenilmiş olsa da özelliği çok az sosyal medya platformunun destekliyor olması, Canlı Fotoğraflar’ın gelişmesine ve daha çok kullanıcı tarafından kullanılmasına mani olmuştu. Ancak çok da uzak olmayan bir zamanda bu durum tamamen değişebilir.

Sosyal medya araştırmacısı Matt Navara tarafından Twitter iOS kodları içinde Canlı Fotoğraflar için destek bulundu. Bu keşiften anladığımız kadarı ile Twitter, iOS uygulaması için canlı fotoğrafları test ediyor. Böylece Facebook’un ardından Twitter da canlı fotoğrafları desteklemiş olacak ve özelliğin kullanımının artması muhtemel olacak.

Twitter da herhangi bir canlı fotoğrafı görüntülemek için görselin üzerinde parmağınızı basılı tutmanız yeterli olacak. Canlı fotoğrafları şu anda da Twitter’a yüklemek mümkün ancak bunun için kullanıcıların canlı fotoğrafı bir döngüye dönüştürmesi ve Twitter’a bir GIF olarak yüklemesi gerekiyor.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/03/21/twitter-live-photos/
9
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
1
0