Microsoft, Apple macOS İçin Ürettiği Antivirüs Yazılımını Tanıttı

36
9
8
0
0
Microsoft, Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) virüs ve zararlı yazılımdan koruma programını Apple’ın macOS platformuna getireceğini duyurdu. Duyuruda programın önizleme versiyonu da yayımlandı.

Microsoft’un Windows kullanan cihazlar için ürettiği, virüslere ve zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan Windows Defender ATP, yakın zamanda macOS kullanan cihazlar için de uygun hale getirilecek. Microsoft’tan yapılan açıklamada programın adının da Microsoft Defender ATP olarak güncelleneceği ortaya çıktı. Windows olmayan cihazlarda kullanılacak bir programın isminde Windows olmaması da çok mantıklı.

Program şu anda macOS Mojave, macOS High Sierra ve macOS Sierra destekliyor. Microsoft, Apple platformlarındaki deneyimin de Windows platformlardaki deneyimle aynı olacağını söylüyor.

Önizleme versiyon ise şimdilik Microsoft tarafından özel olarak seçilen belli kullanıcılara verilecek. Programın içinde zararlı yazılım koruması bulunacak ve Mac’e virüs taraması yapacak.

Kullanıcılar, gerçek zamanlı olarak korumayı açıp kapatabilecek. Elle kontrol edilebilen özellikler arasında bulut koruma ve otomatik örneklendirme de bulunacak. Kullanıcılara dosyaları için yollar ve özel koşullar ekleyebilme şansı da verilecek. Microsoft güvenlik güncellemelerini elle indirmek de mümkün olacak.

Programın tıpkı Windows versiyonu gibi Mac versiyonu da bütünleşik güncelleme aracına sahip olacak.

Apple cihazlarda Microsoft Defender ATP kullanan kullanıcılar, Microsoft’un portallarına ulaşabilecekler. Microsoft, geçmişte olan şekilde uyarılar yapıp uyarılara göre takip edilecek adımları sunacağını ancak artık bu hizmeti macOS kullanıcılarının da alacağını söyledi.

Bu uygulamayı diğer kullanıcılardan önce denemek isteyenler buradan kayıt yaptırabilirler.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/microsoft-announces-antivirus-software-for-apple-s-macos-525377.shtml
36
9
8
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
9
8
0
0