Valve, Dota 2 Oyuncularını Kötü Oyunculardan Korumak İçin Ücret Talep Ediyor

35
4
2
2
0
Dota 2, her ne kadar ücretsiz bir oyun olsa da, oyuncularını kötü oyuncu kitlesinden korumak için ödeme yapmaya zorluyor.

Dota 2, artık en iyi oyun deneyimini yaşamak istiyorsanız ücretsiz değil. Valve, Dota 2’nin bu seneki “Battle Pass”ine, kötü oyuncular ile denk gelmemenizi sağlayan ‘Deneysel’ Oyuncudan Uzak Dur özelliğini ekledi. Bunu farklı bir şekilde söylememiz gerekirse: Valve, kötü oyunculardan uzak durmanız için, sizden minimum 10 dolar ödemenizi istiyor diyebiliriz.

Dota 2 oyuncuları, Valve’ın kötü oyuncular hakkında çalışması ve bu konuda daha çok adım attığını görmekten mutlu; fakat şirketin, bunu bir ek özellik olarak görmesi ve oyunun merkezi bir parçası olmadığını hissettirmesi oyuncuları bir o kadar üzüyor.

Her ne kadar oyuncuların başkalarını susturması ve raporlaması kolay olsa da, Valve’ın bu konuda daha çok çaba göstermesi isteniyor. Oyuncular, artık oyunlarda ırkçı söylemler ve küfürler ile karşılaşmaktan bıktıklarını belirtiyor.

Aynı zamanda ‘Deneysel’ Oyuncudan Uzak Dur özelliği, oyuncuların raporlarına göre henüz düzgün çalışmıyor gibi gözüküyor. Karşılaşmak istemediğiniz bir oyuncu ile karşılaşmama garantisinin bulunmadığı söyleniyor. Bakalım Valve, Dota 2 topluluğunun bu olumsuz yorumlarını dikkate alacak mı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/5/18/18630598/valve-is-making-dota-2-players-pay-to-avoid-toxic-gamers
35
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
35
4
2
2
0