Valve'ın Sanal Gerçeklik Seti Index, Half-Life: Alyx’ın Ardından Bazı Ülkelerde Tükendi

17
4
2
1
1
Amerikalı video oyun geliştiricisi Valve’ın geçtiğimiz haziran ayında piyasaya sürdüğü yüksek kaliteli sanal gerçeklik (VR) seti Valve Index, Half-Life: Alyx’ın duyurusunu takiben satıldığı bazı ülkelerde tükendi.

Valve, yıllardır yeni Half-Life oyununu bekleyen hayranların özlemini Half-Life: Alyx ile dindirdi. Öte yandan oyunun yalnızca VR, yani sanal gerçeklik desteğine sahip olması, bazı oyuncuların büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına neden olmuştu. Fakat Amerikalı stüdyo, Half-Life ve Half Life 2 arasındaki olayları konu alacak olan Half-Life: Alyx’ın klavye ve farede aynı deneyimi sunamayacağını, bu nedenle de sadece VR desteği ile çıktığını söylüyor.

Valve’ın yeni oyununu sadece sanal gerçeklik platformunda oynanabilecek şekilde piyasaya sürmesinin en önemli nedenlerinden biri de, geçtiğimiz yaz satışa sunulan yüksek kaliteli VR seti Valve Index olsa gerek. Nitekim gelen satış rakamları, stüdyonun ne kadar yerinde bir karar verdiğini kanıtlıyor. 

Half-Life: Alyx

1440x1600 çözünürlükte LCD panel kullanan Valve Index, Half-Life: Alyx’ın geçen hafta duyurulmasını takiben bazı ülkelerde tükendi. Şu anda ABD ve Kanada’daki kullanıcılar, sanal gerçeklik setini sipariş vermek istediklerinde “Yakında stoklarımızda” yazısıyla karşılaşıyorlar. 

Valve, VR setini bugun sipariş veren herhangi birinin yaklaşık bir ay sonra ürüne kavuşabileceğini söylüyor. Amerikalı şirket, Valve Index’i toplamda 31 ülkede satıyor. Şu ana kadar kullanıcılardan gelen raporlar, stok sıkıntısının ABD ve Kanada’da olduğunu gösteriyor. 

valve Index VR kulaklık

Valve, Half-Life: Alyx'ın PC'de çalışan tüm VR setiyle uyumlu olacağını onaylasa da, Index’in gelişmiş parmak izleme yetenekleri sayesinde çok daha iyi bir deneyim sağlayacağını belirtiyor. Valve'ın Index VR gözlüğüne sahip olan oyunculara ücretsiz sunulan oyun, geçtiğimiz hafta Steam'de 82 TL’den ön siparişe açılmıştı.

Half-Life: Alyx minimum sistem gereksinimleri

  • İşlemci: Intel Core i5-7500 veya Ryzen 5 1600
  • RAM: 12 GB
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD RX 580
  • İşletim Sistemi: Windows 10
Kaynak : https://www.roadtovr.com/valve-index-sold-out-stock-half-life-alyx/
17
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
4
2
1
1