Volkswagen CEO’sundan Fabrika İşini Zora Sokacak Çok Ağır Türkiye Eleştirisi

129
33
11
4
0
Volkswagen CEO'su Herbert Diess, Türkiye'ye kurulması planlanan fabrika ile ilgili konuştu. Diess, bir yandan Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı diğer yandan da uluslararası basını eleştirdi.

Alman otomobil devi Volkswagen, bir süredir yeni bir fabrika kurmanın arayışında. Süreç başladığında aralarında Türkiye'nin de olduğu birkaç ülkeden bahsedilmişti ancak yapılan çalışmalar sonucunda Volkswagen, yeni üretim tesisini Türkiye'ye açmaya kadar vermişti. Fakat bu süreç sırasında yaşanan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine düzenlediği "Barış Pınarı Harekatı", Volkswagen'in Türkiye'ye kuracağı fabrika projesini sekteye uğrattı.

Türkiye'nin askeri operasyonunun başlamasıyla birlikte Alman basını, Volkswagen'in bu projeden vazgeçtiğini yazdı. Ardından yapılan açıklamalar doğrultusunda da Volkswagen'in projeyi askıya aldığı anlaşıldı. Geçtiğimiz günlerde ise Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, konuyla ilgili olarak bazı açıklamalarda bulunmuş ve planlarına sadık kalacaklarını söylemişti. Ancak Diess, bugün daha farklı bir tavırla bazı açıklamalarda bulundu.

Volkswagen

Diess, LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı eleştirdi ve Türkiye'nin içerisinde bulunduğu koşullarda temel atılmayacağını ifade etti. Volkswagen CEO'su, "Harp meydanının yanına temel atmayacağız." derken bu açıklamayla da yetinmedi ve Volkswagen'e yöneltilen uluslararası eleştirilere cevap verdi. Volkswagen CEO'su eleştirilere cevap verirken sözlerini; "Olaya politik yaklaşmakla profesyonel yaklaşmanın arasına sıkıştırıldık." demeye getirdi.

Volkswagen CEO'su, Türkiye'nin çok büyük bir pazar olduğunu ve bu pazarın her açıdan Volkswagen'in avantajına olacağını savunuyor. Diess ayrıca, her şey Volkswagen'in lehineyken alınan erteleme kararına da vurgu yapıyor. Diess'in şu sözleri, aslında Türkiye'ye olan bakış açısının en net göstergelerinden bir tanesi; 

"Eğer şirketler, uluslararası hukuk ve insan haklarının sadece hükümetlerin sorumluluğunda olduğu görüşüyle hareket ederse, pazar ekonomisi etik temellerini kaybeder."

Volkswagen

Diess'in açıklamaları, bir yandan Türkiye'yi diğer yandan da uluslararası basını kızdıracak detaylar içeriyor. Görünen o ki Volkswagen, her ne kadar Türkiye'ye fabrika kurmak istiyor olsa da yaşanan gelişmeler, şirketin atacağı adımları ciddi anlamda etkiliyor ve hatta kısıtlıyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde Volkswagen, Türkiye'deki üretim tesisiyle ilgili hangi nihai karara ulaşacak?

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/turkiye/201911211040669836-volkswagen-ceosu-harp-meydaninin-yanina-temel-atmayacagiz/
129
33
11
4
0
Emoji İle Tepki Ver
129
33
11
4
0