WhatsApp Aramaları Nasıl Kaydedilir? (Android - iOS)

30
11
0
0
0
Telefon görüşmelerini, çeşitli uygulamalar vasıtasıyla kayıt altına alabiliyoruz. WhatsApp ile internet bağlantısı üzerinden yaptığımız görüşmeleri de kaydetmenin bazı yolları var.

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, zamanla sesli ve görüntülü görüşme özelliklerine de sahip oldu. Ancak uygulamanın arama kaydetme gibi bir özelliği bulunmuyor. Bu nedenle üçüncü parti çözümlere başvurmak gerekebiliyor. 

Not: Arama kaydı yapmak, yasal olarak sizi zor duruma düşürebilir. Ayrıca bu amaçla cihazınıza yüklediğiniz üçüncü parti uygulamalar da bilgilerinizin güvenliğini tehdit edebilir.

Android'de aramalar nasıl kaydedilir?

WhatsApp sesli görüşmelerini ve normal aramları kaydetmek için Cube Call Recorder uygulaması en uygun seçeneklerden birisi olarak görünüyor. Öncelikle bu uygulamayı aşağıdaki bağlantıdan indirin.

İndirdiğiniz uygulamayı açın ve istediğiz bütün izinlere erişim verin. WhatsApp'e giriş yapıp bir sesli arama başlattığınızda veya operatörünüz ile nomal bir arama başlattığınızda, ekranın köşesinde bulunan bir mikrofonun farkına varacaksınız. Bu mikrofon, o an yaptığınız aramanın kaydedildiğini size göstermek için orada bulunuyor.

Eğer ki arama yaparken ekranda widget şeklinde bir mikrofon butonu göremiyorsanız, aramayı başlattıktan sonra Cube Call Recorder uygulamasını açın ve sağ altta duran mikrofon tuşuna basın. Aramadaki sesler otomatik olarak kaydedilmeye başlanacaktır.

iOS cihazlarında (iPhone, iPad) WhatsApp aramaları nasıl kaydedilir?

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS platformu ne yazık ki Android kadar esnekliği bizlere sunmuyor. Bu sebeple, yapacağımız işlemler daha da karmaşık hâl alıyor. İlk olarak iPhone'unuzu bir Mac bilgisayara bağlamanız gerekiyor. Ardından QuickTime'ı açıp ve dosya menüsüne tıklıyorsunuz. Burada "Yeni Ses Kaydı" seçenğine tıklıyor kaynak olarak da iPhone'unuzu ya da iPad'inizi seçiyorsunuz.

Sonra iPhone'unuzu elinize alın ve diğer bir cihazınıza WhatsApp sesli görüşmesi başlatın. Sağ üstte bulunan grup görüşmesi butonuna tıklayın ve gerçekte görüşmesini kaydetmek istediğiniz kişiyi ekleyin. 

Görüşmeniz bittikten sonra QuickTime'daki kayıtı durdurun ve Mac'inize ses dosyasını kaydedin.

Eğer iPhone ya da iPad üzerinden yaptığınız sesli bir WhatsApp görüşmesini kaydetmek istiyorsanız, daha basit bir yöntem var. Görüşmeyi hoparlör üzerinden gerçekleştirebilir, bu sırada farklı bir bilgisayar ya da telefonla ses kaydı yapabilirsiniz.

Yukarıda da anlattığımız gibi WhatsApp konuşmaları kaydetmek hiç de kolay değil. Gerçekten bunu yapmak isteyen kişileri ise biraz da olsa zorlu bir süreç bekliyor. Siz de görüşleriniz yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://beebom.com/record-whatsapp-calls/
30
11
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
30
11
0
0
0