WhatsApp'ın Çıkartma Oluşturma Özelliği, iOS'tan Sonra Android'e de Geliyor!

17
4
1
0
0
WhatsApp'ın bir süre önce iOS ekosistemi için yayımladığı çıkartma oluşturma aracı, bu kez Android için ufukta göründü. Özelliğin kararlı sürüm kullanıcılarına ne zaman ulaşacağı şimdilik bilinmiyor.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bundan birkaç ay önce önemli bir özellikle gündeme geldi. Şirket, iOS kullanıcıları için çıkartma oluşturma aracını kullanıma sundu. Böylelikle WhatsApp'ta çıkartma oluşturmak isteyenlerin üçüncü taraf uygulamalara duyduğu ihtiyaç ortadan kalktı.

Şimdiyse konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. WhatsApp geliştiricileri, bu özelliği 2.24.6.5 kodlu Android beta sürüm aracılığıyla kullanıcılara ulaştırdılar. Yani iOS ekosisteminden sonra Android ekosistemindeki kullanıcılar da WhatsApp'ın çıkartma aracına kavuşacaklar.

WhatsApp'ın Android sürümündeki çıkartma aracı böyle görünecek:

WhatsApp çıkartma aracı

WhatsApp, Android kullanıcılarına sunacağı çıkartma aracı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak paylaşılan ekran görüntüsüne baktığımızda özelliğin iOS ekosistemindeki çıkartma aracı ile aynı olacağını görüyoruz. Peki WhatsApp'ın iOS sürümündeki çıkartma aracı, kullanıcılara neler sunuyordu?

WhatsApp'ın çıkartma aracı için paylaştığı video:

Çıkartma oluşturma aracı, yalnızca iOS 17 ve üstü sürümlerde kullanılabiliyor

iPhone sahibi WhatsApp kullanıcıları, yeni özellikle uygulama üzerinden çıkartma oluşturabilecek. Bu çıkartmaları kişiselleştirmek ve paylaşmak da mümkün olacak. Ayrıca üstüne yazı ekleme, çizim yapma, başka çıkartma ile birleştirme gibi düzenleme seçeneklerine de sahip olacaksınız.

Özelliğin yalnızca iOS 17 ve üstü kullanıcılara sunulduğunu ekleyelim. Çıkartma oluşturucu eski iOS sürümlerini kullananlara çıkartma oluşturma aracı sunulmuyor. Ancak bu kullanıcılar, hâlihazırda kullandıkları çıkartmaları düzenleyebilecek.

iOS'teki çıkartma oluşturucuyla arasındaki fark ne?

iPhone'un kendi çıkartma özelliğinin olduğunu ekleyelim. iOS kullanıcıları direkt olarak kendi galerilerindeki fotoğrafları WhatsApp'a taşıyarak sticker yapabiliyordu. WhatsApp'ın yeni özelliği ise direkt olarak uygulama üzerinden çıkartma oluşturmanıza ve bu çıkartmaları düzenlemenize olanak tanıyor. Yani ek olarak düzenleme aracını getiriyor. WhatsApp Web'te de aslında böyle bir özellik vardı. Ancak direkt uygulamaya gelmesi daha pratik bir kullanım sağlıyor.

WhatsApp'ın yeni çıkartma oluşturma özelliği nasıl kullanılır?

  • Adım #1: WhatsApp'ı güncelleyin ve uygulamayı açın.
  • Adım #2: Bir sohbete girin.
  • Adım #3: Sağ alt taraftan çıkartma simgesine tıklayın.
  • Adım #4: "+" işaretine basın ve galerinizden bir fotoğraf çekerek kendi çıkartmanızı oluşturup düzenleyin.

Hâlihazırda var olan çıkartmalarınızı ise o çıkartmanın üzerine basılı tutarak düzenleyebileceksiniz. 

Kaynak : https://wabetainfo.com/whatsapp-beta-for-android-2-24-6-5-whats-new/
17
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
1
0
0