Xiaomi Mi Mix Alpha 2'nin Arayüzünü Gösterdiği İddia Edilen Patent

15
12
4
1
0
Xiaomi, yeni bir arayüz patenti aldı. Bu patente göre Xiaomi'nin yeni arayüzü, herhangi bir kesintiye sahip değil. Yani Xiaomi'nin bu arayüzü kullanacak yeni akıllı telefonu, hem her tarafı ekranla kaplı olacak hem de telefonda görünen bir kamera bulunmayacak.

Akıllı telefon sektörünün yoğun bir rekabet içerisinde olduğu yadsınamaz bir gerçek. Kimi şirketler bu rekabetin üstesinden gelmeyi başarırken kimi üreticiler ise beklenen etkiyi gösteremediler. Çinli teknoloji devi Xiaomi ise hem giriş ve orta segment akıllı telefonlarıyla hem de amiral gemileriyle 2019 yılının en çok konuşulan akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olmayı başardı. Xiaomi, 2020 yılında da bu popülaritesini sürdürecek gibi görünüyor.

Xiaomi'nin 2019 yılındaki en dikkat çekici telefon modellerinden bir tanesi hiç şüphesiz Mi Mix Alpha'ydı. Telefon, neredeyse bütünüyle ekrandan oluşuyordu. Ancak şimdi, bu telefonun yeni bir versiyonunun üzerinde çalışıldığı konuşuluyor. Hatta Xiaomi'nin aldığı yeni bir arayüz patenti, Mi Mix Alpha 2'nin bazı özelliklerini ortaya koyuyor gibi görünüyor.

Mi Mix Alpha 2'ye ait olduğu düşünülen Xiaomi'nin yeni arayüzü

Xiaomi

Görmekte olduğunuz bu fotoğraf, Xiaomi'nin yeni telefonunda kullanılacak arayüzün, herhangi bir kesintiye uğramadığını gösteriyor. Buradan yapabileceğimiz çıkarım, Xiaomi'nin yeni UI patentine sahip olacak akıllı telefon modelinin ne ön ne de arka yüzünde bir kameranın olmayacağı. Yani Xiaomi'nin yeni telefonu ki bu telefon çok büyük bir ihtimalle Mi Mix Alpha 2 olacak, ekran altında yer alan kamera sensörlerine sahip olacak.

Xiaomi'nin yeni UI patentindeki başka bir görüntü ise şöyle

Xiaomi

Xiaomi'nin üzerinde çalıştığı full ekranlı bu telefon, herhangi bir fiziksel tuşa sahip değil. Telefon, çok büyük bir ihtimalle sadece üst ve alt kısmında bazı çerçevelere sahip olacak. Bu çerçeveler, telefonun kulaklık ve USB Type-C gibi girişlerine imkan verecek. Bunun haricinde telefonun her tarafı ekranla kaplanmış olacak. Kullanıcılar, telefonun tüm kontrol noktalarını dokunmatik olarak yapacaklar.

Xiaomi'nin aldığı yeni UI patenti, şu an için kullanılacak olarak yorumlanmamalı. Ancak şirketin üzerinde çalıştığı bir şeyler olduğu kesin ve bu durum, tüketicileri heyecanlandırmaya fazlasıyla yetiyor. Xiaomi'nin Mi Mix Alpha ile yarattığı heyecan, ilerleyen dönemlerde de Mi Mix Alpha 2 ile daha da artabilir. Üstelik bu durum, üzerinde herhangi bir kameranın görünmediği bir telefon ile ilgili olduğunda daha da büyük ses getirecek gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/12/18/new-xiaomi-ui-patent-hints-at-how-the-mi-mix-alpha-works/
15
12
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
12
4
1
0