Xiaomi'nin Kurucusu, Neden Şeffaf Bir TV Geliştirdiklerini Açıkladı

94
21
9
6
5
Xiaomi'nin kurucusu olan Lei Jun, Weibo üzerinden yaptığı açıklamalarla standart TV formunu değiştirip TV'leri birer sanat eserine dönüştürmek için şeffaf bir TV modeli tasarladıklarını belirtti.

Çinli tüketici elektroniği şirketi Xiaomi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği yerel lansman etkinliğinde yeni akıllı telefonları Mi 10 Ultra ve Redmi K30 Ultra’nın yanı sıra ilk şeffaf TV modeli Mi TV Lux Transparent Edition’ı da resmi olarak tanıttı.

Mi TV Lux Transparent Edition, standart TV’lerin aksine herhangi bir görüntü paneline sahip değil ve görüntüler, şeffaf cam panelin altında bulunan oval konsoldan cama yansıtılarak gösteriliyor. Böylece TV’yi çalıştırmadığınızda karşınıza sadece şeffaf bir cam panel görüyorsunuz.

Xiaomi, şeffaf TV modeliyle standart TV formunu değiştirmeyi planlıyor

xiaomi şeffaf tv

Weibo üzerinden Xiaomi hayranlarının bazı sorularını yanıtlayan şirketin kurucusu Lei Jun, Xiaomi’nin neden şeffaf bir TV modeli üretmek istediğine açıklık getirdi. Jun’a göre Xiaomi, Mi TV Lux Transparent Edition ile TV’lerin geleceğine ışık tutuyor.

“Önümüzdeki 10 yıl içinde TV’ler birer sanat eserine dönüşmeli” diyen Xiaomi kurucusu Lei Jun, Mi TV Lux Transparent Edition ile en yüksek kalitede görüntü alırken kullanmadığınızda cihazı görünmez kılabileceğinizi ifade ediyor.

Mi TV Lux Transparent Edition

Jun’a göre şeffaf bir TV’yi seri üretilebilir hale getirmek epey zorlu bir süreç. O halde Xiaomi neden böyle bir TV modeli geliştirmek için ısrar etti? Lei Jun’a göre Xiaomi, Mi TV Lux Transparent Edition ile geleceğin televizyon formunu bulma yolunda bir keşfe çıkıyor.

TV teknolojisi çözünürlük, kalite ve servisler açısından günden güne gelişiyor olsa da TV dediğimizde hemen hemen hepimiz gözümüzde benzer cihazları canlandırıyoruz. Xiaomi ise yeni şeffaf TV modeli ile alışık olduğumuz TV formunu değiştirmeyi vadediyor.

Mi TV Lux Transparent Edition tasarım

Xiaomi tarafından yapılan açıklamalara göre Mi TV Lux Transparent Edition, 1,07 milyar renge, yüzde 93 sinematik renk gamına, 10bit renk derinliğine, 15000:1 kontrasta, 120Hz MEMC yenileme hızına ve 1ms tepki süresine sahip.

Günümüz TV’leri genel olarak duvar önü gibi arkasını görmenin pek de ihtiyaç duyulmayacağı konumlara yerleştiriliyor. Ancak şeffaf TV modelleri, TV’lerin yerleştirilecekleri konumları da etkileyecektir. Bu arada Mi TV Lux Transparent Edition’ın vergiler hariç 51.449 TL gibi astronomik bir fiyat etiketine sahip olduğunu da belirtelim.

Kaynak : https://sparrowsnews.com/2020/08/14/why-xiaomi-created-transparent-oled-tv/
94
21
9
6
5
Emoji İle Tepki Ver
94
21
9
6
5