Xiaomi'nin, Dört Arka Kameralı ve Kızaklı Bir Telefon Patenti Ortaya Çıktı

9
2
1
0
0
Xiaomi'nin, yakın zamanda Mi MIX 4 isimli bir telefonunu tanıtacağı biliniyordu ancak geçtiğimiz günlerde Xiaomi'ye ait bir patent dosyası ortaya çıktı. Çentiksiz ve çerçevesiz bir tasarımı kızak sistemiyle birleştiren Xiaomi, aynı zamanda arka panelde bulunan dört kamerayla da ilgi odağı olmuş durumda.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, akıllı telefon sektöründe hızlı bir şekilde yükseliyor. Çin ve Hindistan arasındaki rekabetin kızışmasıyla birlikte Orijinal Parça Üreticileri'nin (OEM) daha yeni ve daha farklı ürünler çıkartması gerekiyor.

Xiaomi'nin Mi MIX 4 isimli cihazını çıkarmasını beklerken Xiaomi'nin aldığı yeni bir patent ortaya çıktı. Xiaomi'nin yeni patentine göre firma, arkada dört adet kamera bulunan bir telefon üzerine çalışıyor. Bir çember içerisine kare şeklinde konumlandırılmış kameralar, Nokia 7,2 benzeri bir görüntüyü de ortaya koyuyor.

xiaomi

Patentler dikkatli bir şekilde incelendiği zaman LED flaşın tam olarak kamera modülünün içinde mi yoksa dışında mı yer aldığı konusuna karar verilmediği de görülebiliyor. Görsellerin birinde flaş modülün içerisinde yer alırken diğerinde de dışarıda yer alıyor.

Patent dosyasında fiziksel bir parmak izi okuyucu görülmediği için ekrana gömülü bir parmak izi okuyucunun bizleri karşılayacağını düşündüğümüz telefon, aynı zamanda çentiksiz ve çerçevesiz bir tasarımı da beraberinde getiriyor. Bir kızak sistemiyle bu işlemi başaran telefon, ön kamera ve sensörleri de bu şekilde saklıyor.

mi mix 4

Kamera uygulaması açıldığı zaman açılan bir kızak sayesinde ortaya çıkan ön kamera, herhangi bir çentik ya da çerçeve üzerinde bulunmadığı için ekranda son derece temiz ve kesintisiz bir görüntünün oluşmasına olanak sağlıyor.

Telefonun alt panelini görebildiğimiz görsellerde Type-C olduğunu düşündüğümüz bir USB yuvasını da görmek mümkün. Bir adet hoparlör ızgarasının da görüldüğü yerde mikrofon da belli oluyor. Telefonun üst kısmında gözlerimiz 3,5 mm'lik kulaklık girişini aramış olsa da buna uygun bir girişin telefon üzerinde bulunmadığını belirtmekte de fayda var.

Şu an için görsellerden çıkarabildiğimiz tüm bilgiler bunlarla sınırlı. İlerleyen zamanlarda Mi MIX 4'ün çıkışını da göz önünde bulunduracak olursak bu telefon hakkında çok daha fazla bilginin ortaya çıkacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/07/23/xiaomi-patent-reveals-a-smartphone-with-four-rear-cameras-and-a-slide-design/
9
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
2
1
0
0