Xiaomi'nin Kamerası Ekrana Gömülü Bir Telefon Geliştirdiğini Gösteren Patent

41
5
3
0
0
Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin akıllı telefon sektörü ile ilgili çalışmaları sürüyor. Şirket şimdi, yeni bir patent aldı ve bu patent, ekran altında bir çift özçekim kamerası bulunan bir telefonu gösteriyor.

Akıllı telefon sektörü çok büyük bir yarışın içerisinde. Öyle ki teknoloji üreticileri, bir adım daha ön plana çıkabilmek adına ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bunun nedeni, tüketicilerin satın alabilecekleri yüzlerce akıllı telefon modelinin olması ve hangisini seçeceklerini bilememesi. Teknoloji üreticileri, tüketicilerin gönüllerini kazanabilmek için modellerini eşsiz özelliklerle doldurmak zorunda kalıyorlar.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, son dönemlerin en popüler şirketlerinden bir tanesi. Şirket, akıllı telefon sektörüne iyi bir giriş yaptı ve yüksek donanımlı telefon modellerini uygun fiyatlarla sunuyor. Hal böyle olunca şirket, tüketicilerin gözünde iyi bir prestije sahip ancak Xiaomi'nin bu prestiji, ilerleyen dönemlerde biraz daha yükselecekmiş gibi görünüyor.

Xiaomi

Xiaomi, yenilikçi ürünleriyle her zaman dikkat çekti ancak bu kez, akıllı telefon sektörüne büyük bir yenilik kazandıracakmış gibi duruyor. Bunun nedeni ise şirketin almış olduğu bir patent. Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi (CNIPA) tarafından 30 Eylül'de verilen bu patent, ekranın altında çift kamerası olan bir telefonu gösteriyor.

Xiaomi'nin kamerası ekrana gömülü telefonu böyle görünüyor;

patent

Aslına bakacak olursak teknoloji üreticileri bir süredir daha fazla ekran/gövde oranı sunabilmek için çalışmalarını sürdürüyorlar. Şu ana kadar ekrana gömülü kameralara dair pek çok patentle karşılaşmış olsak da henüz ticari bir ürün sunulmuş değil. Ancak ilerleyen dönemlerde bu durumun değişeceği aşikar. Xiaomi, ekran altı kamerasına sahip olan bir telefonu üreten ilk şirket olabilir.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/xiaomi_patents_in_display_dualselfie_camera_design_-news-39735.php
41
5
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
41
5
3
0
0